barbapapa - Szeretgom.hu

Őket követi

Sajnos senki sem

Őt követik

Sajnos senki sem

barbapapa

Regisztrált:
2009. 05. 18. 19:36
Utolsó belépés:
2010. 04. 27. 6:58

2010. 04. 01. 21:48

1. Állandó, személyes kapcsolat a térség lakosaival, vezetőivel; rendszeres települési fogadóórák.

 

Nagyon remélem,hogy az említett ember, miután nem kerül sehová sem a választások után-így ez a pont értelmetlenné és feleslegessé válik!

Fontos az állandó kapcsolat, ezt MT bemutatta, mikor évekig nem fogadott térségi polgármestereket. Most persze látványosan végighaknizza a 13 települést.

2. A régió gazdaságának erősítése, foglalkoztatás, szakképzés és átképzés segítése.

 

Arra lennék kíváncsi,hogy az elmúlt 8 év alatt mit tett a régió gazdaságáért?-mert erről sem hallottam semmit itt a városban..Valahogy olybá tűnik nekem ez képviselő, mint egy Bólogató Kisfiú a piros szegfű hatására..

MT mit tett? Balog mit tett? Semmit! Térségi vállalkozások igen szép redmnyeket értek el. PErsze jött a válság - nem állt meg a kapuknál pedig (m)egyesek ígérték.

3. Helyi infrastrukturális fejlesztések további támogatása.

 

Eddig Ő mit tett???- hogy további támogatásról beszél??

Előzőben olvshatod

4. Az oktatás és intézményeinek fejlesztése, helyi kultúra, hagyományőrzés és nyelvtanulás támogatása.

 

Sehol sem láttam jeleskedni ezen ügyekben!Nyelvtanulás támogatása?-melyik nyelvé és kit is támogatna ebben?-mert ez így nagyon holmályos és populista megfogalmazás!

Szintén a fejlesztéseket tudnám mondani. Nyelvtanulás fontosságát meg gondolom nem kell hangsúlyozni. Lehet, hogy Neked is kellene még tanulnod.

5. Internetet mindenkinek!

 

No-No, az internetet fizetni is kell-ugye ezzel mindenki tisztában van?Sokan szívesen neteznének, csak munkanélküliekké váltak és ebből nem igazán telik ám!Ja és még számítógépet is kell  venni és az sem 2 Forintos tétel..Hmm..Lózung- jó kampányszöveg semmi egyéb!Csak ezt már senki nem hiszi el!

Rossz a kampányteamje-méghozzá nagyon!

tni kell, hogy az internet ugyan olyan infrastruktúrává kezd válni mint a víz, vagy a villany. Ez a következő időszakban még jobban erősödni fog. Igen, nincs ingyen, de megfelelő programokkal lehet segíteni a rászorulókat, hogy ne essenek ki ebből a körből. Ehez jön még a távmunka kérdése, de ennek kifejtése külön topicot is megérne.

6. Civil szervezetek, szakszervezetek és kisebbségek támogatása.

 

Homályos! Köznevek felsorolása semmi egyéb!Demagóg állítás halmaza!

Ha szerinted a fenti szervezetek erősítése nem fontos, akkor még sokat kell tanulni a demokrácia alapjairól.

7. Esélyegyenlőség biztosítása, hogy mindenki azonos esélyekkel induljon az életben.

 

No,erre kíváncsi vagyok, hogy ezt hogyan szeretné elérni-persze csak feltételes módban, hiszen őszintén remélem,hogy most nem fog eljutni a plüss székig!-hiszen valljuk be őszintén-eddig sem csinált érte semmit!!

Ott kedődne, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér. Ettől még messze vagyunk, sokat thet érte mindenki a maga környezetében.

8. Roma integráció folytatása.

 

Hová integrálná a romákat? Mint szociálpedagógus, remekül taníthatná őket a munka szeretetére és becsületére!Majd, ha ebben fog megizzadni és érdemi eredményt is ér el  az ebből adódó munkájában - gratulálni is fogok Önnek! Lehet,hogy az jobban menne Önnek,mert képviselőként megbukott!!

 

Gondolom a társadalomba, hogy ne legyen hátrány az ha vaalki roma származású. Azért elég gyakran hallani, hogy valakit azért nem alkalmaznak mert cigány származású. Persze lehet azt monddani mert azt feltételezik róla, hogy úgyse dolgozik stb. Ahogy a romák esetében, úgy a politikusok esetben sem lehet általánosítani, hogy mindenki lop.

9. Panelprogram továbbvitele, megújuló energiák hasznosításának támogatása, korszerű hulladékgazdálkodás.

 

Eddig mit is tett e program sikeréért?

Sok minden történt. A térség legnagyobb önkormányzata persze ebben (sem) jeleskedett kivenni a részét.

10. Biztonság erősítése: több látható rendőrt, még erősebb fogyasztóvédelmet!

 

Önök 2006.október 23-án a rendőrség nimbuszát tönkretették-nem kicsit, nagyon!-gyurcsányi mondattal élve!Erősebb fogyasztóvédelmet?Mit tesz Ön azért,hogy a TESCO ne szlovák áruval lepje el a polcait hazánkban-jelesül akár Esztergomban is?

Én ugyanis a magyar árut szeretnék a multinál!

Először magyar árut kell terelni kedvező áron. Utánna majd a multi is kiteszi a polcokra. Ehhez persze szerveződni kellene -érdekérvényesítése -TÉSZ-de hát amíg a szomszéd tehene is dögöljön meg hozzáállás van, addig nehéz lesz.

11.Több zöldterületet! Parkok, játszóterek kialakítása, meglévők ápolása.

 

Ezidáig mely zöldterület kiépítése fűződik az Ön nevéhez?Hol tett Ön akár egy kapavágást is a cél érdekében?

Sosem késő elkezdeni.

12. Tisztesség, szakértelem, lendület!

 

Tisztesség?-emlékezzünk a Nokias dobozra..Hunvaldra.. Zuschlagra...Nem a tisztesség mintaképei előttem-és ők még csak a jéghegy csúcsa!

Ha mondasz Winkfeinre vmi terhelőt akkor bukta a jelszó persze. De addig? Az említett urak úgy tudom jó úton haladnak a büntetésük felé- még más urak -politikai térféltől függetlenül - nem igazán. Ez lassan kezd a mi kommunistánk, ti kommunistátok vitához hasonlítani. Az egyik oldal szent, a másik maga a sátán.

Szakértelem? Emlékszik Horvát Csaba kijelentésére kormánybiztosként amit havazás okán mondott a közlekedésről a fővárosra nézve?No, ennyit erről, mármint a szakértelemről!

Nézzük ezt is helyben. 4 jelölnek ötből azért van diplomája, elismert szakmája, még egyeseknek nincs. Tudom én, hogy a diploma nem minden, de azért mégis elvárható valakitől aki közszereplésre adja a fejét. A lelkesedés és az akarás kevés.

Lendület? -Nos ezt szívesen adom- SOHA ,DE SOHA NE KERÜLJÖN AZ MSZP VEZETŐ SZEREPRE NEMZETÜNK KORMÁNYZÁSÁBAN! EZZEL A LENDÜLETTEL A BALF....EN TŰNJENEK EL!

 

A véleményszabadság még létezik!

Ebben igazad van, remélem majd továbbra is ilyen vehemens leszel, mondjuk egy félév múlva és még akkor is el tudod majd mondani a véleményed.

hip-hip-hüp

2010. 03. 11. 7:44

Ez két évig elég a Bazilika kivilágítására

Lehet belőle sok száz fát, több ezer virágot ültetni.

Meg azt nem értem ha már a Hídlapra költünk 200 M-t, akkor mi szüksgé van még erre. Hiszen a Hídlapot minden egyes háztartásba bedobják a környéken 35 ezer (!) példányban hetente.

Ezért csökkentették- gondolom- a helyi képviselők fizetését?

2010. 03. 09. 14:28

Csatlakozom. 20 év alatt nem sikerült elmonani az embereknek, hogy állam nem tud mindent megoldani. Lehet sok közszolgálgatást biztosítani, de akkor sok adót kell beszedni. Ezt vagy sok embertő lehet kis összegben (ha van elég munkahely és megfelelő adózási morál - ez nálunk kb 500 éve nincs, mert mindíg valami ideológia mentén ezt igyekeztünk megúszni) vagy kevesebbtől többet.

A foglalkoztatási statisztikák ismertek - bár arra jó lenne látni becslést, hogy a feket és szürke gazdaság által foglalkoztatottaknak mégis mekkor az aránya ezen felül.

A tegnapi VOSZ Fidesz találkozóból az derült ki, hogy adócsökkentés lesz, ergó közszolgáltatások mennyisége csökkenni fog - hogy miből mennyit, az majd a jövő zenéje. Nincs ezzel baj, ha nő a foglalkoztatottásg és az emberek kevésbé fognak függeni az állami jutatásoktól.

Kérdés csak az, hogy miből jönnek létre új mnukahelyek? Hol lesz az a piac ami majd felveszi az általuk termelt/előállított javakat? Erre a szándék kevés. Itt le kell ülni multikkal, nagyvállalatokkal (igen a magyar tulajdonukkal is) és meggyőzni őket, hogy itt érdemes befektetni. Mert ha ők nincsenek, nincs mire felfűzni a KKV-kat, akik a folalkoztatás nagy részét adják.

Az önkormányzatoknak pedig kell tiltani, hogy vállalkozásokat hozzanak létre, max közfeladataik ellátására hozhatnak létre nonprofit cégeket, és azokat kötelesek transzparens módon üzemeltetni! Nem holdongba szervezbe, kikerülve ezzel a beszámolást a képviselőtestületnek.

Van még itt tennivaló bőven, csak néha a szakmaiság, mint a politikai adok-kapok felé kellene menni.

 

2010. 02. 27. 17:57

Nem akarok semmit magyarázni!

De a mentelmi jog 2/3- os.

2010. 02. 21. 12:43

Holnap utolsó parlamenti ülés.

Ha nem szeretnénk, hogy a jövőben a Parlamentben ismét téma legyen ilyen vonatozásban Esztergom, szerintem elég egyértelmű, hogy mit kell tenni áprilisban.

Ennyit és nem többet, mint két egymást metsző voanalt behúzni a körbe az adott jelölt neve alatt.