Vigh László - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Vigh László

Regisztrált:
2006. 05. 22. 0:00
Utolsó belépés:
2018. 05. 15. 7:09

Törölt felhasználó #43

2016. 09. 23. 10:20

A polgármester. Még külön jelezte is az ülés elején, hogy ott szeretne lenni ennél a napirendi pontnál (mert elképzelhető, hogy a délutáni programja miatt a testületi vége előtt el kell mennie).

2016. 09. 23. 8:58

A tegnapi testületi óta azon merengek, hogy hol lehet a határ, van-e olyan pont, amikor képviselőtársaim azt mondják, hogy "na, ezt már azért nem". Megnéztem a polgármesteri facebook-ra felrakott képeket is, kíváncsi lennék, melyik képviselő jelöli be magát, s osztja meg saját oldalán...

Szintén elgondolkodtatott az alpolgármester kommentje a testületi ülés szünetében, miszerint tegyünk már különbséget iszlám és keresztény között. (Honnan tudja, hogy nem vagyok "másvallású"?)

Szavazás:

13-an voltunk jelen az adott napirend tágyalásánál (Stámusz Andrea és Meszes Balázs hiányzott). Nyíri Attila kikapcsolta a szavazógépét tiltakozásul, én pedig nemmel szavaztam. A többi jelenlevő (Alberti Péter, Bánhidy László, Eck András, Erős Gábor, Juhász István, Romanek Etelka, Sasvári Viktor, Szerencsés Gergely, Sztojka Lajos, Tordainé Vida Katalin, Tóth Tamás) igennel.

2016. 09. 16. 11:43

Szóval Bécsben, Brightonban és Solymáron személyesen megtapasztaltad, milyen a waldorf. Tetszett (rajongója voltál).

Majd 10 év elteltével elkezdtél olvasgatni a neten, s ezek alapján most ott tartasz, hogy energiád/időd jó részét arra fordítod, bemutasd, milyen borzalmas dolgok lehetnek egy waldorf iskolában, óvodában.

 

Amúgy Tokod tényleg aranyos falu, a waldorf meg extra jó helyen van: a heti rendszeres kirándulásokhoz nem is találhattunk volna alkalmasabbat.

2016. 09. 16. 10:46

Kedves Anita,

Nem Új-Zéland, hanem Tokod :)

Ha nem haragszol, inkább hiszek annak, amit magam tapasztalok.

Talán tényleg el kellene menni végre Neked is egy iskolába körülnézni...

2016. 09. 16. 9:51

Kedves Anita,

Rudolf Steiner már meghalt (1925-ben). Anno kidolgozta a waldorf módszert, s nagyjából az ő tanai alapján működnek ezen iskolák az egész világban. Én - szülőként - nem olvastam műveit, s nem is tervezem, így nem is fogom megvédeni azokat. Lehet, hogy a jobb-bal kezességről írt több, mint 100 évvel ezelőtt. Viszont szeretném felhívni a figyelmedet, hogy abban az időben (sőt, még talán a mi gyerekkorunkban is) ugyanez a buta nézet volt irányadó a közoktatásban is. S lehet, hogy újat mondok, de ma egyetlen waldorfos tanár sem veri fejesvonalzóval a gyereket, ha az bal kézzel rajzol, ír. Nem tudom, melyik iskolatípus (waldorf v. közoktatás) váltott először ebben a kérdésben, nem vagyok oktatáskutató, de az, hogy ilyesmit állítasz annélkül, hogy először körülnéznél egy működő iskolában, nos ez sokat elárul...