Vigh László - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Vigh László

Regisztrált:
2006. 05. 22. 0:00
Utolsó belépés:
2018. 05. 15. 7:09

2006. 10. 11. 5:54

Kata írta: Mindenesetre akármi is a tartalom, a címe igaz: DO NOT EAT!!!

Attól, hogy ez szilárd darabkákból áll még nem biztos, hogy egy kisautó darabokra morzsolt szélvédőjéről lenne szó. Korábban biztosan láttatok már olyan dupla üvegezést, ahol a két üveglap közé szintén ez a páramegkötő "morzsalék" volt szórva.

De a lényeg: valóban nem tesz jót a gyomornak.

2006. 10. 05. 12:58

Bocs, megbántani nem akartam senkit, a lap a Tied, Joel, eszembe sincs beleszólni, mennyi politika jelenhet meg. Azért meg ne szabadkozz, hogy nincs több időd/energiád, én sem éjjel-nappal vergődöm ezeken a dolgokon.

joel írta:
- Lenne valami értelme, ha valamelyik este kinyomtatnék néhány tucat "www.szeretgom.hu - városi közösségi portál" tartalmú A4-es lapot és kiplakátolnám vele a frekventáltabb helyeket? - Lenne valami értelme, ha hirdetnék mondjuk az ETV képújságjában?
- Lenne valami értelme, ha valamelyik ingyenes reklámújságban hirdetném az oldalt?

Szerintem nem azzal kellene kezdeni, hogy hirdetjük mindenhol, nem olyan nagy ez a város, hogy ne menne híre, amint arra érdemlegessé válik. Viszont nem látom át, mennyire valósult meg az az eredeti elképzelés -ha jól értettem akkoriban-, hogy nem lehet anonimként beleszólni a dolgokba. Ami az egominfo.hu-n, illetve Horányi és Jónás blogjában a bejegyzések között történtek, engem nagyon elriasztottak a fórumozásoktól. Ehhez a stílushoz nincs kedvem. Ennél azért szimpatikusabb a wiw-es rendszer.

joel írta:
- Van egyáltalán igény közösségi internetes oldalra a városban és környékén?

Szerintem nem ezt kellene nézni. Nem a közösségi internetes oldal a cél /bocs, pedig én is informatikus vagyok :) /, hanem maga a közösség a cél. Egy közösség kialakulásának a segítésében, illetve működésében kellene egy ilyen lapnak közreműködnie.

2006. 10. 05. 10:43

Nem tudom, látta-e már valamelyikőtök, de én csak most találkoztam ezzel az oldallal: www.adata.hu

Sajnos még csak beleolvasgatni volt időm, de amit eddig láttam az nagyon tetszik. Ott találtam például ezt a kiadványt: "Civil Kapcsolati Hálók az Ister-Granum Eurorégióban", amit egy esztergomi szervezet, az Eurohíd Alapítvány adott ki. Írtam nekik, remélem van még megrendelhető példány belőle, kíváncsi vagyok nagyon.

Annak idején, amikor én is belelkesedtem az egominfo-n a hasonló nevű topicban egy találkozó megszervezésénél, nos ilyesmire gondoltam. Amikor Joel elkezdte ezt az oldalt működtetni, ismét beleéltem magam, hogy valami ilyesmi, politikától független, a város érdekében -vagyis a saját érdekünkben- "összeverődő" emberekkel lehet kapcsolatokat kialakítani.

Aztán mindenhova befurakodott a politizálás. Mindenhol megjelent a bal/jobb ellentét, mindenhol megjelent az országos politikából adódó görcsölés.

Én még nem adtam fel, még reménykedem. Látta valaki tegnap este a Hankiss Elemér vezette beszélgetést, a "Találjunk ki egy országot! A finn példa. Társadalmi megújulás, mint a siker záloga"? Különböző pártállású emberek -nem a pártjuk, hanem civil foglalkozásuk szerint kiválasztva- beszélgettek úgy, hogy egyszer sem hangzott el Gyurcsány/Orbán, MSZP/Fidesz stb. Nehéz lenne egy ilyesmiben gondolkodni itt Esztergomban?

2006. 09. 28. 8:31

...és mi lenne, ha "közös" plakátokon lehetne csak hirdetni? A plakát területe annyi részre lenne osztva, ahány induló van, mindenki ugyanakkora felületet kapna, a költségeket (gyártás, kihelyezés) összedobnák. Az egészet koordinálhatná minden településen a választási bizottság.

Ezek a plakátok csak az előre kijelölt helyekre kerülhetnének.

Előnyei:
- azonos lehetőség mindenkinek (nem az indulók mögötti pénz dominálna),
- lényegesen szebb városkép (nem lógna minden lámpaoszlopon harsánykodó tábla),
- egy közös (ezáltal az "ellenfél" számára kevésbé irritáló) plakátot kisebb eséllyel rongálnának meg.

2006. 09. 04. 14:22

Az én gyerkőceimet is Ő szervizeli :)