Kata62 - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Kata62

Regisztrált:
2009. 02. 03. 18:45
Utolsó belépés:
2012. 10. 26. 19:00

2011. 05. 25. 22:10

Mi több, a fidesz hadügyminisztere Hende Csaba, magánemberként buzdít minden magyar embert lakókörnyezetük szépítésére a televízióban!

Fel kellene kérni a városszépítés védnökének! Vajon mit szolnának hozzá ott fenn?!

2011. 05. 16. 22:48

Ha valaki tudna ilyen szép hosszúszőrű cicához hozzájuttatni, annak nagyon örülnék.

Szívesen vállalnám a nevelését, de csak hosszúszőrűt szeretnék és kandúrt.

Türelmetlenűl várom az értesítést!

2011. 05. 13. 0:40

Itt egy újabb gyönygyszem a FIDESZ elképzeléseiből:

"Új összeférhetetlenségi szabályok - "lex Tétényi"

Aligha vitatható a koncepció egyik célkitűzése, miszerint "elő kell segíteni a minél felelősségteljesebb településvezetői magatartást". Csakhogy az erre megtalált eszköz, a polgármesterekre és az önkormányzati képviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok szigorítása már erősen vitatható tervekhez vezethet.

A koncepció is elismeri, hogy "a választójogi korlátok erősítése komoly jogi és politikai vitát nyit meg". A javaslatok között szerepel, hogy országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, de az is, hogy településvezető - és helyi, megyei képviselő, valamint jegyző - olyan személy sem lehet, akit szándékos élet és személy elleni vagy gazdasági bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek.

Érezhető a jó szándék abban a megkötésben is, miszerint ha "adósságrendezési eljárás indul egy önkormányzat ellen, úgy az eljárás megindulásakor hivatalban lévő képviselők, polgármester, külsős alpolgármester elveszíti választhatóságát a soron következő két általános helyhatósági választáson". E szabály alkalmazása például hosszú ideig lehetetlenné tenné Tétényi Éva újraindulását Esztergomban egy általános időközi választáson.

Pedig ez küszöbön áll a városban, ha az Országgyűlés feloszlatja a független polgármester és a helyi fideszes többség közti feszültség miatt működésképtelenné vált képviselőtestületet. Ráadásul e szabály akkor is "büntetné" a polgármestert, ha nem ő, hanem elődje elhibázott gazdaságpolitikája vezetett az adósságrendezési eljáráshoz, mint történt az a korábban fideszes irányítású Esztergom esetében."

A teljes cikk:

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=425665

2011. 05. 12. 23:59

Ezek szerint akkor legközelebb már jegyzőválasztást is tartsunk, hisz nagyobb a jogköre mint egy 8 ezer szavazattal megválasztott polgármesternek.

A testületről már nem is beszélve, hisz ülnek ott olyanok is akit 30-40 szavazattal juttatták a székébe és nagyobb hatalma van mint a polgármesternek.

A népképviselet törvényeit is érdemes lenne módosítani.

2011. 05. 12. 23:45

Tisztelt Zsolt!

 

......az idő nekik dolgozik és a törvénysértést majd csak évek múlva mondja ki az Alkotmánybíróság.

Azt, hogy a hozott döntések törvénytelen módon születtek, majd csak a bíróság mondhatja ki. Sőt sajnos bizonyos döntésfajtákat csupán az alkotmánybíróság vonhat vissza.

 

Javasolnám a mielőbbi lobbyzást az Alkotmánybíróságnál! Rengeteg jogász él a városban, biztosan lehetne ismeretségi kapcsolatokat találni annak érdekében, hogy az Alkotmánybíróság székhelyéül szolgáló Esztergomban ne kelljen éveket várni a törvényes rend helyreállításában!