Kata62 - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Kata62

Regisztrált:
2009. 02. 03. 18:45
Utolsó belépés:
2012. 10. 26. 19:00

2011. 09. 07. 17:41

Orbán Viktor ellátogat egy általános iskolába, hogy válaszoljon a
gyerekek kérdéseire.
Egy kis srác felteszi a kezét, mire Viktor megszólítja:
- Mi a neved, kisfiam?
- Móricka.
- Mondd a kérdésedet!
- Nekem három kérdésem van:
1. Miért vette el a kormány a magánynyugdíj pénztártagok pénzét?
2. Miért akarja elvenni a kormány szolgálati nyugdíjakat?
3. Mikor fogja végre a kormány ténylegesen az emberek érdekeit szolgálni?
Ebben a pillanatban kicsöngetnek, de Viktor megígéri, hogy a szünet
után folytatják.
Szünet után Viktor visszatér, és megkérdezi, hol is tartottak.
- Ja igen, a kérdések. Kinek van kérdése?
Egy másik kis srác felteszi a kezét.
- Hogy hívnak, kisfiam?
- Pistike.
- Nos, Pistike, mik a kérdéseid?
- Nekem öt kérdésem van:
1. Miért vette el a kormány a magánynyugdíj pénztártagok pénzét?
2. Miért akarja elvenni a kormány szolgálati nyugdíjakat?
3. Mikor fogja végre a kormány ténylegesen az emberek érdekeit szolgálni?
4. Miért csöngettek ki 20 perccel a szünet előtt?
5. Hová tűnt Móricka?

2011. 09. 05. 22:10

Bocsánat az elírásért, természetesen helyesbítem: vajon ez rendes ember lehet??

2011. 09. 05. 22:00

Nemrégiben még híváslista is készült néhány esztergomi telefonjáról, többek között Horváth M., Németh J., stb. Ez szépen el lett tapsva a szőnyeg alá, mert olyan valaki megbízására készült, akit meg kell védeni! Ez valyon rendes ember lehet?!

2011. 08. 18. 23:52

Segítsen valaki! Hosszú szőrű kandúr cicát szeretnék, nem kell hogy törzskönyves legyen.

Max.10 EFt-ot adnék érte, de többet nem, mert így is azon rettegnék mikor és ki lopja el!

Ha tud valaki ilyen cicát, kérem értesítsen!

2011. 08. 10. 21:07

Azért ez a nyílt levél is a kifogásolt stílusra figyelmeztet és minden mondata elgondolkodtató!

P. TOKÁR JÁNOS OFM IGAZGATÓ LEVELE ESZTERGOM VÁROS FERENCES KÖTŐDÉSŰ POLITIKUSAIHOZ

Kedves Öregdiák Társaim és kedves ferences kötődésű Kollégáim!

A ferences jelző miatt érzem magamat is megszólítva e régóta dúló kampány miatt.

Ha csak egy picit is belegondolnátok rendalapítónk szavaiba: „Pace e bene!” Áldást és békét, talán több következetességgel intéznétek a politika dolgait! Az áldás azt jelenti: itt most a szavaim által Isten jelen van. És a béke, hogy mi, emberek is adjuk magunkat ehhez. Szégyellem magam, ha a ferences jelző mellett bármelyik oldalról nem ilyen tartalom valósul meg! Azt kérem Tőletek, hogy hagyjatok fel ennek a szónak a használatával, ha nem ez az áldás és nem ez a béke van a szívetekben! Mert hazugság, ha így léptek az emberek elé!

Mennyivel sikeresebb és keresztényibb politika lenne, ha azt hallhatnánk: „Elismerjük az előző városvezetés minden sikerét, elismerjük és köszönjük mindazt, amit Esztergom városáért tettek. Köszönjük Meggyes Tamás minden fáradozását! És így tovább: Köszönjük, hogy Tétényi Éva új színt, más mondanivalót, konstruktív szellemet kíván továbbadni. Köszönjük, hogy még mindig bízik az együttműködésben!

Esztergom példává válna arra, hogyan lehet egy keresztény városban egymás érdemeit elismerni. Felvállalni azt, hogy naivnak neveznek a politikában, mert hiszünk a kiengesztelődésben és a „szeretet végső győzelmében”! (Ez a szeretet naprakész!) Biztos vagyok benne, hogy mindez a jelenlegi Fidesz-KDNP vezetéstől nem idegen!

A kisember számára egy világos: a feje fölött döntenek a nagyhangú politikusok. Indulatosak, acsarkodnak, és így nem is lehet gondolkodni jobb állapotokról. Pedig jobbról álmodtunk! Be lehet bizonyítani, hogy mindenki gazember, és mindenki tökéletes – vetésforgó kérdése. Meggyőződésem, hogy azé az utolsó szó, aki a másikról is elismeri, ha jót tesz, sőt magasabbra emeli annál, mint, amit ő tett. Nem hazudni kell, csak azt a pici jót felfedezni a másikban! Egyedül a tiszta és őszinte szeretet tudja legyőzni a gonoszt!

A fricskák és a kokik osztogatása újabb indulatot szül, és ezt mi okozzuk, amikor ilyeneket hangoztatunk. Ha nem lehet barátságban élni, legalább ne ajzzuk magunkat és a környezetünket tovább!

Meggyes Tamás édesapja ferences öregdiák, nevelt gyermeke ebben az évben érettségizett nálunk. Tétényi Éva édesapja ferences öregdiák, fia itt érettségizett, férje szintén, édesanyja minden nap a templomunkban van. A Fideszes képviselőtestület nagy része ferences öregdiák vagy gimnáziumunk tanára, Tétényi Éva támogatói közül sokan és sajtófőnöke volt diákunk. Kit rekesszünk ki? Kinek jó ez? Miért szerettek bennünket, ha elfelejtitek, mire tanítottunk titeket? Ennyire megváltozott a világ? Hogyan jöttök majd Szent Ferenc halálára emlékezve a templomba október 4-én, ha egymás mellett nem tudtok levegőt venni? Kiürül majd a ferences templom is?

Kedves ferences Öregdiákok és Tanárok!

Szent Ferenc legkedvesebb szava, amivel Istent és mindent, ami hozzá tartozik, illetett, hogy „jó”. Ez a jóság kötelez. Tagadjátok le, hogy bármi közötök van hozzánk, ha ezzel nem tudtok azonosulni! Szeretném hinni, hogy van remény elismerni egymásban a jót, Isten ragyogó kezének művét. Nem hiszem, hogy bárki nem lenne képes arra, hogy Isten gazdagságát csak egyféleképpen, egyetlen pártban és egyetlen megvalósulási formában tudja elképzelni azzal együtt, hogy magyarságát megvallja és minden idegen szolgaságot megtagadna!

„Mindenható, szentséges, fölséges és hatalmas Isten, minden jó, legfőbb jó, egészen jó, aki egyedül vagy jó, neked áldozunk minden dicséretet, minden dicsőséget, minden kegyelmet, minden tiszteletet, minden áldást és minden jót. Úgy legyen, úgy legyen. Ámen.” (Assisi Szent Ferenc)