fókusz - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

fókusz

Regisztrált:
2008. 11. 19. 8:14
Utolsó belépés:
2011. 06. 22. 11:59

2008. 11. 21. 16:25

Mi a megtérülés?

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Ha mondjuk neked van 100 millió forint leadózott pénzed a bankban, ami a te passzív tőkéd ennek megvannak a saját hozadékai numerikusan állandóan növekszik, tehát legalább az értékét megőrzi.

Egy napon úgy döntessz, befektetsz ebből 20 milliót, veszel egy kamiont, ennyivel kevesebb pénzed lesz, mert amit bevittél a vállalkozásba az már nem a tiéd, hanem a vállalkozás tulajdona, ráadásul még le is kell utánna adózni.

Ha ezt a kamiont olyan ügyesen tudod üzemeltetni, hogy havi 500 ezer forint tiszta nyereséget hoz (az összes üzemeltetési költségen felül) havonta, akkor ebből az összes adó befizetése után marad jó esetben 100 ezer forintod, amit félretehetsz, ez évi 1,2 millió.

Tehát a befektetett tőke 16,6 év alatt megtérül. Csakhogy ezalatt a kamion futott 2 millió km-t az értéke 100 ezer forint, a bővített újratermelés nem történt meg, tehát a vállalkozásod csődbe ment.

Mert a befolyt pénzből nem tudsz venni egy új kamiont, mivel az már 35 millió lenne, ezért van szükség az inflációs korrekcióra.

Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a pénznek mennyi a vásárló értéke, nevezetesen 1 milpengőért egy, vagy három tojást kapsz.

Persze a meglévő 20 millióhoz tehetsz még 15-öt a magadéból és akkor újra dolgozhatsz, vehetsz egy kamiont, csak egy idő után elfogy a pénzed, és nem lesz se pénz, se kamion.

Tehát a vállalkozásod nem volt rentábilis. Jobban jártál volna, ha nem csinálsz semmit!

2008. 11. 21. 9:16

Örvendetes számomra, hogy végre ébredni látszik az esztergomi értelmiség. Teljesen logikus, és nagyon helyes a felismerés mind a privatizáció, mind a pártok szerepét illetően.

Megjegyzem, már az előprivatizáció során látszott, ahogy az egész dolog kezdődött borítékolni lehetett már 2000-ben hogy az ország ide fog jutni. Ez teljesen törvényszerű következmény volt.

Hogy mit csináltunk rosszul? Szinte mindent!

Hogy kinek köszönhető? Természetesen a pártoknak (a pacceroknak).

Nagyon helyes a felismerés a pártok szerepét illetően a társadalomban.

Teljesen egyetértek! De hiányolom a végleges konklúziót, amit ha megengedi én megteszem, vagy legalábbis így gondolom, hogy tovább gombolyítsam a fonalat.

Túlságosan átpolitizált a társadalom, aminek érdekében a pártok mindent el is követnek, hogy hatalmukat megőrizzék.

Mintha nem is lennének párton kívüliek, de legalábbis nem lennének alkalmasak a különböző választott tisztségek betöltésére.

Tehát, azt mondom, hogy a választásokon nagy ívben kerüljük a pártkatonákat, ne ruházzuk rájuk a hatalmunkat, és akkor nem fogja egy tucat ember orránál fogva vezetni a várost, akiket pedig egy személy irányít.

Tehát mint mindig, a megoldás a mi kezünkben van. " Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr"

Nem kellene a pártkatonáknak mégegyszer odadobni a várost, az országot.

Mivel a pártok tagsága a közeljövőben nem fog kicserélődni, legfeljebb egymás között vándorolnak.

Attól függően, hol esik le nagyobb konc, az élve boncolásnál.

2008. 11. 20. 8:40

Mi a gyarapodás?!!

Pontosan úgy ahogy le tetszett írni ezt csinálja például a MOL meg az OTP. A bankok vagyonarányos (tőke) adózás utáni nyeresége az elmúlt évtizedekben 40%/év körül volt. Pedig nem is hoznak létre új értéket, csak "kupeckednek". A MOL üzemanyaggal a bankok meg a mi pénzünkkel.

Közben pedig ébren vannak! És akkor még nem beszéltünk a Finn NOKIA-ról a Szilicium Völgyéről, vagy Gy.F. gyarapodásáról.

A 4 év alatti 100%-os megtérülés pedig csak évi 20%-ot jelent!!! Ezt nevezzük bővített újratermelésnek. EZ A GYARAPODÁS!!!

Aki pedig ezt nem tudja követni az lemarad, mert nem lesz képes megfelelő ütemben fejlődni.

Az ne vállalkozzon!!!

Menjen vissza kukoricát pattogtatni. Az "idióta".

Addig míg nem tudom ki fogja üzemeltetni, addig nem építek szállodát!

Addig míg nem tudom ki fog ott dolgozni, nem építek autógyárat! pld. (Góbi Sivatagban)

Addig míg nincs termálvizem nem építek termálfürdőt! A mi Polgink ezekben mind egyedülállót alkotott. Példa nélküli alkotásokat hozott létre!

A kórházi beruházásból pedig már sorban "dőlnek ki a csontvázak"!

Már tudjuk, hogy a városnak legalább évi 150 millióba fog kerülni "ami a városnak 1 forintjába sem kerül"!

Kölcsönökből várat, fürdőt, szállodát építeni a "hülye" is tud! De a "révészt" önök fogják megfizetni. Ezeket a "napnál is világosabban megtérülő" vállalkozásokat.

De nekem teljesen mindegy, csak fel kellene már ébredni legalább az esztergomiaknak mielőtt mindenük odaveszne!!!

2008. 11. 19. 8:41

Mi a megtérülés?

Aki azt hiszi, hogy egy objektumhoz hozzájut forgalmi vagy bekerülési értéken, költségen akkor az már maga a megtérülés, az úgy gondolkodik mint a Polgi. De attól még szó sincs arról, hogy ez a tényállítás igaz lenne.

Igaz, hogy nem rossz, de nem is jó beruházás egyszerűen csak pénzköltés.

De ha valaki felépít egy fürdőt 2X forintért és 5 év alatt ebből annyi bevétele lesz, hogy az összes költségek, adók, és kamatok stb. befizetése után megmarad (az 5 éves infláció figyelembevétele miatt) 3X forint, akkor az a beruházás megtérült 5 év alatt, és jónak mondható.

De ne terjesszünk fatális téveszméket - se itteniek, se vidékiek - támogatva ezzel a Polgi ámokfutását.