fókusz - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

fókusz

Regisztrált:
2008. 11. 19. 8:14
Utolsó belépés:
2011. 06. 22. 11:59

2011. 05. 10. 16:02

Tulajdonképpen csak azért szólalok meg ilyen hosszú hallgatás után, mert nem hagy a lelkiismeret nyugodni, ha nem mondanám el azt, amit látok. Ez az az eset, amikor régen körbehordták az országban a véres kardot. Nevezetesen arról van szó NYAKUNKON A TATÁR. A Fideszes testület Esztergom teljes kirablására készül, röviden, hogy miért is mondom ezt.

Teljesen nyilvánvaló dolog az, ha a 9 és fél milliárdos városi bevétel mellett a minimumon működtetett város költségvetése a Fidesz költségvetése szerint is 9,2 milliárd forint. Nos, ha ebből még másfél milliárdot le akarunk faragni évente és talán 40 év múlva elkopik az adósság, addig meg a fű sem nő Esztergomban. Ez tulajdonképpen sokkal rosszabb lesz, mint az 55 éves kommunista uralom. Tessék elképzelni a következő 55 évben mekkorát változik körülöttünk a világ. És ehhez képest mi legjobb esetben is helyben topoghatnánk. Miközben minden tönkremegy, elpusztul, leamortizálódik. Ez kérem egy teljes emberöltő. Ezt hagynánk mi örökül gyermekeinkre, unokáinkra. Erre mondja a Fidesz azt, hogy ez a jó megoldás, az pedig már a pofátlanság netovábbja, hogy ez a város érdeke. Nos ez szerintem rosszabb, mint az öngyilkosság, mert a frakció élve temeti el a város lakóit és ítéli 40 éves gályarabságra. HA valaki ezt nem érti, annak azt kívánom, legyen igaza a Fidesznek és majd 5 év múlva térjünk vissza a témára.

A másik megoldás, amit már nagyon sokan világosan látnak, meg is fogalmaztak: a vagyon felosztása. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindazokat a vagyontárgyakat, amelyekre a város működéséhez, szinten tartásához, alapfeladatok ellátásához nincs szükség, no azon osztozkodhatnak a hitelezők. Semmi máson. Hogy ezeket aztán milyen értéken lehet értékesíteni, mekkora lesz a kótyavetye és mi és mennyi jön be a nyilvántartási érték szerinti 9,5 milliárd forinthoz képest. 4 milliárd, avagy 14, az a város lakossága szempontjából teljesen közömbös. Ami a lényeg MEGSZABADUL A VÁROS A 25 MILLIÁRD FORINTNYI ADÓSSÁGÁTÓL. Tehát lehet, hogy lesz kótyavetye, de nem a lakosság rovására. Minthogy a lakosság nem is vett föl semmi kölcsönt, el sem költötte, sőt meg sem kérdezték. Mégis 25 milliárd forint adósságot akarnak rajtuk behajtani ezek a svihákok, akik úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Ráadásul még szégyenérzet sincs bennük. Vagy mert olyan buták, vagy mert velejéig romlottak.

Hogy hogy akarják kirabolni a várost, és mi lesz ebből a hasznuk. Nos, ha nem lesz vagyonfelosztás, hanem a Fidesz által minden áron erőltetett egyezségre jut a város, az általuk elfogadott reorganizációs terv alapján, amihez nem férhet kétség, minthogy a frakció készítette, a bankok számára pedig, ennél jobbat elképzelni sem lehet. Ebben a forgatókönyvben a Fidesz első lépésben eladná mindazt, ami egyébként eladható. Ebből törlesztené az adósságot, amennyire elég lenne. No ez lenne az igazi kótyavetye, amikor aztán a nyilvántartott értéken néhány ezer vagy százezer forinton lehetne megvásárolni, mindazt ami tíz  és száz milliókat ér, (természetes nem akárkinek) és ott maradna mindaz, ami pár forintot, vagy semmit sem ér. Csak a pénzt nyeli. Szerény becslésem szerint a 25 milliárdból ebben az első lépésben, amikor a teljes felosztható vagyonunk eltűnt legfeljebb, ha 5 milliárdot tudnánk visszafizetni. És továbbra is fennmarad a 20 milliárdos adósságunk. Ami a vagyonfelosztás esetében már eltűnne. Ugyanennyi vagyon feláldozásával. Nos, aki ezek után azt állítja, hogy a vagyonfelosztás elkerülendő és rossz megoldás, akkor az vagy, teljesen hülye, vagy hazudik.  Vagy lopni akar.

2011. 04. 13. 12:24

Ez mind igaz ma is, csak azt nem tudom, ki és mitől várja a változást.

Mint láttuk, a hajléktalan kukoricaárus 12 éves regnálása után, a város gazdálkodása romokban fekszik, de most megbíztuk a gazdaság rendbetételével a 2/3-os többségű frakcióvezetőt, a kukoricaárus volt sofőrjét, aki korábban szociál pszichológusként végzett az esztergomi tanítóképzőben.

Most ezek után akkor minek kellene történnie? Mi várható?

2011. 03. 18. 11:12

Észrevételek a „tál lencséért?” című cikkre.

Igen könnyen lehet, hogy az esztergomi FIDESZ is valami hasonlóra számít, mert azt biztosan nem lehet állítani, hogy valamiféle megállapodásra törekedne a hitelezőkkel, mert az egyik ülés megy a másik után, teljesen jelentéktelen dolgokról vitatkoznak órákon keresztül, jegyzőt is úgy választottak, hogy nincs jegyző. A polgármester előterjesztéseit pedig egy mozdulattal söprik be az asztal alá.

Tehát minden eszközzel megakadályozzák azt, hogy az adósságrendezésre szolgáló időn belül az önkormányzat megvalósíthassa a reorganizációs tervet. Amire összesen 210 nap áll rendelkezésre, most pedig sokkal távolabb vagyunk a megállapodásoktól, mint az adósságrendezés megindítás napján.

Az biztos igaz, hogy ha 9,5 milliárd forint szükséges a minimális kötelezendően ellátandó feladatokhoz, (egészen pontosan nem is elég rá), akkor abból biztos, hogy nem lehet kifizetni évi 2-3 milliárd forint kamatterhet (és akkor az adósság még nem fogyott).

Különös tekintettel igaz ez, ha figyelembe vesszük a FIDESZ folyamatban lévő terveit, miszerint az iparűzési adó bevételek a továbbiakban nem az önkormányzatokhoz folyna be (ez az összeg országos átlagban a helyi adók bevételek kb. 4/5-e, ami Esztergomban még ennél is kevesebb) tehát az már biztos, hogy 9,5 milliárdből nem lehet 13-at költeni.

Erre csak M1S volt képes, így gyűlt össze 25 milliárd adósságunk.

Ha pedig vagyonfelosztás lesz, akkor bizony Meggyes Tamás „jóslata” szerint fillérekért fognak nagy értékű vagyonok, épületek (Sándor palota) stb. eltűnni a város vagyonából.

Csak így tudják a helyi FIDESZ-esek a korábbi csókosok mohóságát kielégíteni.

Ezt kívánják a Polgármester Asszony nyakába zúdítani.

Még azon sem csodálkoznék, ha mindazokkal, akik ezeket a cukros bácsikat odaválasztották, mindezt meg is tudnák etetni.

Ezen érdemes lenne elgondolkozni az esztergomi választópolgároknak, már aki képes rá.

2011. 02. 04. 14:41

Bocsi, de én nem ragaszkodom ám a 20-30%-hoz, csak írtam egy számot, lehet az 5, vagy 10% is. Hát, ha az is elég…annak az egy–két embernek, aki kiszedi a pénzt. A többit meg mi a francnak kéne eltartani?!

Vagy most már a játszó terek után, őket is fogadjuk örökbe?! Szerintem tartsák el magukat munkával, úgy, mint más.

2011. 02. 04. 9:34

Szerintem a parkolási probléma Esztergomban 20-ad rangú kérdés, mert ha fontosabb problémákat megoldanánk, ez önmagától oldódna meg.

De ha már szóba került, akkor elmondom, miből kell választani:

 

  1. Legyen ingyenes a parkolás, ami azt jelenti, hogy akik nem a város központjában laknak, ingyen fognak tudni nem parkolni
  2. Legyen fizetős a parkolás, olyan áron, hogy azért még mindig legyen üres hely, és akkor pénzért fogunk tudni parkolni. De választhatjuk  azt is, hogy nem parkolunk,

és az ingyen van.

 

Ha minden áron szavazni akarunk, akkor arról szavazzunk, hogy az üzemeltető 20-30 % kapjon meg a bevételből (szerintem ennyiért ki lehet szedni a pénzt az automatákból) a többi az meg marad a kátyúzásra …Kötelezően!!!

 

Szerintem ennek volna értelme.