Kata - Szeretgom.hu

Őket követi

Őt követik

Sajnos senki sem

Kata

Regisztrált:
2006. 05. 22. 0:00
Utolsó belépés:
2012. 03. 20. 19:00

2010. 01. 04. 13:12

Mi a hasonlóság a marhapásztor és a hegymászó között?

- Mindkettő marhára vigyáz a hegyen...

2010. 01. 03. 23:36

Hát azért nézhetjük a pozitív oldalát is...

Pár napja a debreceni főtéren felállított Betlehemet is megnéztük. Lényegesen szolídabb, (sztem jóval olcsóbb is) mégis életszerűbb volt. Volt azonban egy szépséghibája...

-Nézem az alakokat egy ideje, párom meg néz engem, mit figyelek annyira.

-Mondom figyelj, valami nem stimmel Máriával. Két kezével tartja a kisdedet, de József a nagy köntösében valahogy nem úgy áll mellette, hogy ha átkarolja  is, a keze oda jusson ahol van. Olyan mintha szegény Máriának három keze lenne!

Aztán rájöttem, hogy József méretes kézfeje letörhetett, és valaki, mivel megoldani nem tudta a dolgot, betűrte szegény Mária ölébe harmadiknak. Elég bizarr látvány volt.

Na ilyen szerencsére nálunk nem fordulhat elő, nem lehet ennyira közelmenni az alkotáshoz...

Törölt felhasználó #43

2010. 01. 03. 21:32

Igazad van,  persze nem csak a nem rontják el marhasággal a gond, hanem, hogy egyszerű, de erősen komfortérzet javító dolgok mennek a süllyesztőbe, mert azt csak túl alacsony költségvetésből lehet előállítani, nem elég nagy horderejű dolgok.

Padok? Szemetesek? Avareltakarítás? Virágosítás? - Ez mind olyan kispolgári, semmitmondó dolog.

Mexikói kőből főtér! Milliókért szökőkút a térre! Mélygarázs! Konferenciaközpont! Az már valami!

Na én ebben látom az alapvető problémát...

2010. 01. 03. 21:13

Cserép Jani már egyszer kitalálta, de az nem kellett, természetesen az azóta az esztergom.hu-ra feleslegesen fordított összegek töredékéért...

 

Ez a topic csak akkor működhetne igazán eredményesen, ha a városvezetés a polgári javaslatok mögé nem álnok aljas provokációt magyarázna rendszeresen.

Így sajnos csak szomorkodhatunk, mennyi értékes ötletre tesznek ezek nagy ívben!

2010. 01. 01. 20:02

Kiemelve néhány gyerekekkel kapcsolatos dolog:


Gyerekek - ülésben

Azokban a gépkocsikban, amelyek gyerekülés rögzítésére nem alkalmasak, 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, 3 évnél idősebb és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek is csak a hátsó ülésen utazhat.

A gyermekülés rögzítésére alkalmas gépkocsikban 3 év alatti gyerekek első és hátsó ülésen is kizárólag autósülésben utazhatnak (tehergépjárművekben is). Első ülésre csak akkor rögzíthetjük az autósülést - minden esetben a menetiránnyal ellentétes irányban-, ha az üléshez nincs felszerelt légzsák, vagy a légzsák működésbelépését előzetesen megakadályozták (kikapcsolták).

Nem szállítható az első ülésen harmadik életévét betöltött, 150 cm-nél alacsonyabb testmagasságú gyerek, még gyerekülésben sem.

3 év feletti, de 135 cm alatti gyermeket kötelező a hátsó ülésen, gyerekülésben szállítani, kivéve, ha ez a gyári kialakítás miatt nem szerelhető be - például nincs a hátsó üléshez tartozó biztonsági öv.

135 és 150 cm közötti gyermek az első ülésen csak gyermekbiztonsági rendszerben szállítható, míg a hátsó üléseken akkor is, ha a biztonsági övvel megfelelően rögzíthető.

Gyerekek - ülés nélkül

A 3. életévüket betöltött, legalább 135 cm magas gyerekeket a hátsó ülésen már elegendő a gépkocsiba szerelt biztonsági övvel rögzíteni (gyerekülés nélkül), ha az öv a testmagasságához igazodik és a gyerek biztonságosan beköthető. (Ilyenkor lehet jelentőségük az ülésmagasítóknak, ha a biztonsági övrendszer nem állítható.)

Nem kell továbbá gyerekülésben szállítani a gyerekeket a taxi hátsó ülésén, a mentő betegellátó terében, a menetrend szerinti autóbuszokon, illetve ha a gyerek a külön jogszabályban meghatározott, orvos által kiállított igazolással rendelkezik.

http://www.babazo.hu