Esztergomi régészek lettek a legjobbak
Bulvár
2014. ápr. 22.

<p style="text-align: justify;">A két évtizede minden évben megrendezett Régészhallgatók Találkozóján második alkalommal vettek részt a PPKE BTK Régészeti Tanszék hallgatói április 11-13. között. A második találkozóra úgy összerázkódott az esztergomi csapat, hogy el is nyerte az Aranybradest, melyet 2006 óta osztanak ki az eseményen legjobban teljesítőknek. Az eseményről Pátkai Ádám Sándort, a tanszék régészét kérdeztük. </p>

„A Régészhallgatók Találkozója már több mint 20 éve kerül megrendezésre minden évben, az idő haladtával egyre több egyetem csatlakozott a programhoz: a kezdeti ELTE és Szeged mellé most már Pécsről, Miskolcról, Kolozsvárról, és a tavalyi esztendőtől kezdve a Pázmányról is érkezett delegáció. A Pázmány számára mégis a nagy bemutatkozás idén volt, hisz kellett az az egy év, hogy összerázódjon a csapatunk”- árulta el Sándor.

 

„Minden évben másik egyetem kapja meg a jogot a találkozó szervezésére. Idén a Szegediek voltak a házigazdák. Nagyon kitettek magukért, ezért itt is köszönöm én is a munkájukat. Első nap a könnyed ismerkedés jegyében telt, szegedi városi vetélkedő, este pedig kis beszélgetős est. Másnap a tudományé volt a főszerep. Az egyetemen a hallgatók és a tanárok előadásait hallgathattuk kinek-kinek saját kutatási területéről. Este pedig megmutathatta minden egyetem hogy „ki-mit-tud”. Az előző napi vetélkedők eredményei után elénekelte mindenki a saját 'indulóját'. A hallgatókból álló zsűri pedig úgy döntött, hogy idén a Pázmányé volt a legjobb csapat, ezért megkaptunk az Aranybradest. Ez a cím 2006 óta vándorol egyetemről-egyetemre. A tavalyi évben a Pécsieknél volt. Majd élőzenés koncert és a "hivatalos" körök után átadtuk magunkat az éjszakának, ami egy jó hangulatú, hajnalig tartó mulatságot eredményezett. Vasárnap délelőtt a Szeged-alsóvárosi Ferences kolostorba is ellátogattunk. Ezután szabadjára engedtek minket a házigazdák, így mindenki szép élményekkel, új ismeretségekkel, hasznos tapasztalatokkal tért haza” - mesélte el a régész.

(forrás)