Munkaerő-piaci szolgáltatások megerősítése a dorogi kistérségben
Gazdaság
2014. márc. 3.

<p style="text-align: justify;">A Dorogi Ipartestület a tavalyi év elején fogott neki pozitív bírálatú, TÁMOP-2.6.2.-12/1-2012-0373 azonosítószámú pályázatának megvalósításához. A projekt 2014. március hóban zárul, és egyértelmű pozitív eredményeket tud felmutatni. A pályázat fő célja a szervezet felkészítése munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtására, melynek részeként egy átfogó fejlesztési folyamaton ment keresztül az Ipartestület.</p>

Munkavállalói készségfejlesztő képzésen vettek részt, kidolgozásra került egy szervezetfejlesztési terv, valamint négy darab minőségirányítási rendszer is, amelyek a későbbi fejlesztéshez, továbblépéshez is hozzájárulnak majd. Több rendezvényt is lebonyolított a szervezet, melyek témái mind a munkavállalás megkönnyítését, előmozdítását, a munkanélküliség csökkentését célozták.  Maga a pályázati konstrukció az aktív munkaerő-piaci politikák rendszerében potenciális szolgáltatóként megjelenő, munkaerő-piaci  szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek fejlesztését, kapacitásainak megerősítését, a megalkotott szolgáltatási sztenderdeknek való megfelelés segítését szolgálja.

 

A pályázat forrását az Európai Szociális Alap, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

/ Dorogi Ipartestület /

 

(forrás)