Remekeltek az esztergomi kick-boxosok Prágában
Sport
2013. nov. 9.

<p style="text-align: justify;">Egy kellemes október végi nap reggelén kelt útra a cseh főváros felé az Esztergomi Kick-box SE 8+1 fős versenyzői csapata és kísérőik, Olasz Attila edző vezetésével. A pénteki korai mérlegelés után ezúttal volt lehetőségük a fiataloknak, hogy a híresen szép Prága néhány nevezetességét is megtekintsék. Majd másnap eljött a verseny ideje.</p>

Megszokottal ellentétben nem emelkedő súlysorrendben követték egymást a mérkőzések, hanem négy páston szétszórva és változóan. Így elsőként a -47 kg-os súlycsoportban Cadet1-es korosztályban Révész Balázs lépett tatamira. Kicsit álmos kezdés után, még időben magára talált és szoros mérkőzésen jutott a döntőbe, ahol már meggyőző teljesítményt nyújtva kerekedett felül ellenfelén. Így aznap ő lett a csapat első aranyérmese és ezzel megadta az alaphangulatot és a löketet a többieknek.

 

Ezután Kajtár Bence (C1 -42 kg) lépett küzdőtérre, aki ugyanott folytatta, ahol két héttel korábban a Tököl Kupán abbahagyta. Azaz végig erősebb volt fizikálisan és mentálisan is ellenfeleinél, és magabiztosan vívta ki a végső győzelmet. Ezzel megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

Vígváry Viktor sem akart elmaradni Cadett 1-es csapattársaitól, így Bencéhez hasonlóan ő is kiemelkedett súlycsoportjából. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy lengyel ellenfele a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen 1 perc után feladta a küzdelmet. A döntőben Viktor már a mérkőzés elején minden bírónál elhúzott 5-6 ponttal, így a második menetben már „csupán” tartania kellett a megszerzett előnyt. Végül ő is aranyéremmel gazdagodott.

Ezzel a csapat 3 legifjabb tagja a maximálisat nyújtotta.

 

A C1 mérkőzések közben már a Cadett 2-esek is megkezdték a küzdelmeket, ahol a lányok mérettették meg magukat elsőként. Egyik tatamin Pásztor Dorottya (-55kg), míg a másikon Pacz Johanna (+55kg) szinte egyszerre küzdöttek. Végül a rutinosabb és agresszívebb versenyzők megálljt parancsoltak a lányoknak és mindketten 4. helyen zártak.

 

Ezen a versenyen lehetőség nyílt arra, hogy a fiatalabbak idősebb korcsoportban is próbára tegyék tudásukat. Így a lányok után ismét Kajtár Bence lépett tatamira, ezúttal már Cadett 2-es korosztályban. Bence korához képest nagyon érett küzdelmet mutatott, fegyelmezett volt és a nagyon jól kivitelezett lábtechnikáinak köszönhetően ellenfelei fölé tudott kerekedni. Ezzel pedig begyűjtötte második aranyérmét, azaz pontosabban az első helyért járó emeletes trófeáját.

 

Szintén a Cadett 2-esek között lépett tatamira László Barnabás (-52 kg), aki verekedős, sok belharc techikával tarkított mérőzéseken át jutott a döntőbe, ahol egy szombathelyi fiatal fiú várta. A két fiú az év folyamán minden alkalommal ki-ki mérkőzést játszott. Ezúttal Bolfán Ádám bizonyult jobbnak, és Barninak meg kellett elégednie a második hellyel.

 

Már csak két legnagyobb fiú volt hátra Hegyesi Dániel (C2 -63 kg) és Ujpesti Krisztián (C2 -69 kg). Dani ezúttal nem csak a saját súlyában mérette meg magát, hanem -69 kg-ban is. Mind a két súlycsoportban világbajnoki és Európa-bajnoki érmeshez méltón a döntőig verekedte magát. Saját súlycsoportja döntőjében, esélyt sem adva osztrák ellenfelének végig uralta a küzdelmet és megérdemelten nyert. A nagyobb súlycsoportban – 69kg-ban – azzal az ellenféllel került szembe, aki csapattársát, Ujpesti Krisztiánt a nyolc között búcsúztatta a további küzdelmektől. Ez a fiú egy agresszív, sokszor szabálytalankodó, kellemetlen stílusú és mindemellett magas versenyző. Az első menet bizonytalanságai után, a második menetben sikerült pontos lábtechnikákkal az ellenfele fölé kerekedni, és így megérdemelten hozhatta el ő is a két trófeát.

 

A verseny záróakkordjaként ezúttal a fiúk és lányok edzője, Olasz Attila is megmérette magát a veteránok – 79 kg-os súlycsoportjában. A tanítványok teljesítményétől ő sem maradt el, hiszen megérdemelten a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

 

Összesítésben a csapat Czech Openen született mérlege 7 arany és 1 ezüstérem, illetve 7 emeletes trófeával lettek gazdagabbak versenyzőink.

 

A Czech Open esztergomi eredményei:


Kajtár Bence C1 és 2-ben 42kg-ban is 1.hely
Rèvèsz Balázs C1 47kg 1.hely
Vígvári Viktor C1 +47kg 1.hely
Lászlò Barnabás C2 52kg 2.hely
Hegyesi Dániel C2 63kg-ban és 69kg-ban is 1.hely

Pacz Johanna C2 +55 kg 4.hely

Pásztor Dorottya C2 -55 kg 4.hely
Olasz Attila Veterán -79kg 1.hely

(forrás)