Holnap lezárják az Északi összekötő vasúti hidat
Gazdaság
2012. okt. 17.

<p>Lezárják csütörtök délelőtt a fővárosban lévő újpesti vasúti hidat (északi összekötő vasúti híd), mert a honvédség tűzszerészei egy gyanús tárgyról kaptak bejelentést - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a folyással szemben közlekedő hajók számára várhatóan délután 4 óráig teljes hajózási zárlat lesz érvényben.</p>

A HM közölte: szerdán érkezett bejelentés a tűzszerészekhez arról, hogy a Dunában feltehetően egy robbanótestet találtak. A tűzszerész búvárok csütörtökön kezdik meg a tárgy azonosítását. A munka idejére - 9.30-tól - lezárják az északi összekötő vasúti hidat, illetve folyamzár is lesz a helyszínen. Hozzátették, hogy az eddigi információk alapján egy 500 kilogrammos második világháborús légibombáról lehet szó.
A Mávinform arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között előreláthatóan 9 óra 30 perctől 10 óra 30 percig lesz lezárva a Magyar Honvédség tűzszerészeti szolgálatának kérésére. Ez alatt az idő alatt vonat nem közlekedhet a hídon. A vizsgálat eredményének függvényében a hatóság helyszíni rendelkezései szerint módosulhat a lezárás feloldásának időpontja.
A BKK szerda este azt közölte: a zárlat ideje alatt a D12-es hajójáratok rövidített útvonalon, a Kopaszi-gáttól csak a Meder utcáig közlekednek, a Rómaifürdő hajóállomást nem érintik.

(forrás)