Korszerű vállalatirányítási rendszert vezetett be a NEUZER KFT.
Gazdaság
2012. júl. 9.

<p>A NEUZER Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. korszerű, a raktári készletek kezelése, a gyártáselőkészítés, a termelésirányítás és az általános adminisztráció minden részletére kiterjedő számítógépes vállalatirányítási rendszert vezetett be az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyárában. A 18 millió forintot meghaladó beruházáshoz a vállalat 9.167.040 forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Uniótól és a Magyar Államtól - közölte a cég fő tulajdonosa, Neuzer András.</p>

Az 1996-ben alapított Neuzer Kft. 2012 március 13-án adta át az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyárát az Esztergomi Ipari Parkban. Az üzem teljes kapacitáson 130 főnek ad munkát és évente 140.000 kerékpár legyártására képes. A Neuzer cégcsoport Magyarországon több mint 170 főt foglalkoztat, forgalma 2011-ben meghaladta a 3,6 milliárd forintot. Kizárólag saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat gyártanak, termékeit saját hálózatukban értékesítik. A vállalat kerékpárok értékesítéséből belföldön 2011-ben 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el, hasonló összegű az EU-s országokból származó árbevétel. Az EU-s piacokon eladott 60.000 kerékpár 64 százaléka Hollandiában, 17 százaléka Németországban talál gazdára. A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik. A romániai vállalat évente 9.500 kerékpárt értékesít. A Neuzer Kft. ezen felül Csepelen tart fent egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak.

A fejlesztés során korszerű és jó minőségű munkaállomásokat, monitorokat és ipari vonalkód olvasókat állítottak rendszerbe a gyártás, a beszerzés, a logisztika és a gazdasági adminisztráció területén.
A komplex vállalatirányítási rendszer a gyártást az alapanyag beérkezésétől kezdve a késztermékek elkészültéig nyomon követi és segíti a folyamatok irányítását. Az új központi raktárban valós idejű kapcsolat van a központi szerver és a mobil optikai adatgyűjtők között (pld. így kapja a raktáros a munkautasítást a gyártási szériák
alkatrészszükségletének összekészítésére). A cég méretéből és árbevételéből adódóan az elmúlt években jelentősen megnőtt a pénzügyi terület adminisztrációs terhe, azt támogatja a most bevezetett informatikai rendszer és biztosítja a magyar szabályozási környezetnek megfelelő működést, a pontos vevő- és számlanyilvántartást valamint a személyzeti munkát. A rendszer napi szintű használatának könnyítése érdekében a beszállító magyar nyelvű terméktámogatást, valamint dolgozóink részére képzést és betanítást vállalt. A rendszer sikeres bevezetésétől azt várjuk, hogy üzleti folyamataink átláthatóbbá válnak, működésünk pedig hatékonyabb lesz, amely gazdasági és pénzügyi helyzetünket is pozitív irányban befolyásolja - mondta el az ügyvezető.

(forrás)