Országos Polgárőr Nap, Jászberény, 2012. június 23
Bulvár
2012. jún. 28.

<p>A Polgárőrség vezetése, vendégei megtartották Jászberényben a 2012-es Polgárőr napot.</p>

A Polgárőrség munkáját az égiek is elismerték, gyönyörű napsütésben ünnepeltek az ország polgárőr küldöttei, családtagjaikkal együtt, mintegy ötezer fős létszámmal.

 

A megjelent vendégek: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Dr. Hatala József, országos rendőr-főkapitány, Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, Dr. Kocsi Máté, az Oszággyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottságának elnöke, Dr. Paskai László, nyugalmazott bíboros, a megyei rendőrfőkapitányok túlnyomó része, Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, Dr. Lengyel Györgyi, a Megyei Kormányhivatal vezetője, a társszolgálati szervek magas rangú vezetői, Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, valamint teljes létszámban képviselte magát az OPSZ vezetősége.

Ünnepi beszédet mondott Dr. Pintér Sándor, belügyminiszter. Ez után került sor a Rendőrség és az OPSZ együttműködési szerződésének aláírására Dr. Hatala József, országos rendőr-főkapitány és Dr. Túrós András, az OPSZ elnökének kézjegyével.

 

A vándorzászló átadása után a téren felsorakozott 110 fő a polgárőr eskütételre, ebből megyénket 5 fő képviselte. Az eskütétel után  Dr. Paskai László bíboros úr egyházi áldást adott, kiemelve a polgárőrök áldozatos munkáját, az egyház és a Polgárőrség kitűnő kapcsolatát is megemlítve.

 

Elismerések átadása: a megjelent küldöttek és a vendégek előtt Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Dr. Hatala József országos rendőr-főkapitány, Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke adta át az országos kitüntetéseket, ill. elismeréseket. Megyénkből két fő részesült elismerésben, illetve kitüntetésben: Bárdos Zoltán, a KEMPÖSZ elnöke a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta, valamint Bodrogai Sándor, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnöke belügyminiszteri oklevelet és emléktárgyat kapott a Polgárőrség érdekében hosszú időn át végzett kimagasló munkája elismeréséül.

A jó ízűen elfogyasztott ebéd után magas sznvonalú kultúrműsort tekinthettek meg a résztvevők, rendőrségi és egyéb szakmai bemutatók mellett.

(forrás)