Kiflicsücskös spontán tüntetés szerveződik a facebook-on
Közélet
2011. nov. 23.

<p>A gyermekétkeztetés leállításának előidézésével ismét egy olyan határvonalat lépett át a Steindl-Meggyes frakció, mely nagyon könnyen megállíthatatlan indulatcunamiba fordulhat át. A facebook-ok péntekre spontán megmozdulás szerveződik - a következő testületi ülés idejére hívó bejegyzésre egy éjszaka alatt már 119-en jelezték vissza részvételi szándékukat</p>

"Minden Esztergominak, Anyukának, Apukának ott a helye" - írja a meghívóban az oldalt elindító magánszemély, majd egy hozzászólásában bővebben is kifejti, miért is szerveződik ez a tüntetés:

A város döntéshozó pozícióban lévő vezetői, ők tizenöten arra esküdtek fel, hogy értünk dolgozzanak. Értünk és nem ellenünk. Nem ellenünk és nem egymás ellen. A jelen tarthatatlan helyzet feloldásának egyetlen kiútja van, ha ez a tizenöt általunk bizalmat kapott ember végre elkezd a városért és nem holmi politikai cél érdekében dolgozni! Nem játék már a mostani helyzet. Nem kevesebbről van szó, mint gyermekeinkről és amennyiben őket és csak őket helyezzük előtérbe, akkor nincs helye semmiféle mocskos politikai játszmának. A képviselő hölgyeknek és uraknak most semmi más feladata nincs, mint azonnali megoldást találni a gyermekek étkeztetésének megoldására. Amennyiben erre képtelen a két politikailag szemben álló fél, akkor azonnal mondjanak le minden közéleti pozíciójukról és távozzanak Esztergom városának éléről. Sem megegyezésre képtelen képviselőkre, sem megegyezésre képtelen polgármesterre nincs szüksége a városnak. Elég volt a véget nem érő és sehová nem vezető vitákból és nyilatkozatokból! Senki nem ezt várta, amikor 2010. októberében a szavazófülkében az egyik vagy másik jelöltre tette voksát! Tisztelt városvezetés! Azonnali megoldást követelünk! Gyermekeink és városunk érdekében!

A facebook oldalon folyamatosan nő a hozzászólások száma és a pozitív visszajelzők is egyre többen vannak. Néhány hozzászólás:

 

"Gyerekbarát város"? néhány éve még Meggyes úr a mellkasát veregetve hirdette az országban. Most meg éhezteti a gyereket? Neki is van néhány tudtom szerint! Milyen szülő az ilyen!? Sokan inkább nem is viszik gyerekeiket az óvodába mától, de kérdem én, akinek dolgozni kell, az mit tegyen? Mi se dolgozzunk? És mi van a befizetett pénzünkkel és az adóinkkal, amit gyorsan-gyorsan be kell fizetni, illetve levonnak a fizetésünkből? Ami még elszomorítóbb, ma reggel azt is közölték az óvodában, hogy még evőeszközt sem kaphat a gyerek, mert a konyhára senki sem teheti be a lábát! Kézzel-lábbal fognak enni a gyerekek? Ez azért már felháborító! Tényleg ne hagyjuk magunkat! Már csak a gyermekeink érdekében se! Ők a jövő nemzedéke! Ők a mindeneink!

 

Sajnos én is dolgozom. Azért rakta át a fityeszes banda délelőttre a testületit, hogy kevesebben tudjanak beszólni nekik, ez egyértelmű.

 

"ESZTERGOMIAK, KERTVÁROSIAK, ANYUKÁK, APUKÁK, hozzon mindenki egy kiflit pénteken magával! legyen ez a kiflicsücskös tüntetés...Pénteken 11 óra. Ha ott keményen, de a jog határait tiszteletben tartva kiállna akár 1000 ember, ezek még gondolkodni sem mernének, Meggyes meg egy senki. A frakció kezd összeszakadni, ne felejtsétek egy éve nem nagyon járhatnak az utcán, iszonyatosan ki vannak fáradva ők is. A gyerekekkel akkor sem játszunk!!!!!!!!!"

 

Hozzáteszem, ki akartuk tenni a Kertvárosi óvoda kapujára a pénteki tüntetést. Persze a vezető ovonő nem engedélyezte... Ugyan miért???? Teljesen mindegy, akkor is ki lesz téve, vegye le, és Kertvárosban, Esztergomban, még sok helyen

 

A facebook esemény oldala: http://www.facebook.com/event.php?eid=186424331445010

(forrás)