Pert nyertünk Meggyes ellen
Közélet
2011. okt. 3.

<p>A mai napon értesültünk róla, hogy másodfokon, jogerősen megnyertük azt a pert, melyet Meggyes Tamás még az önkormányzat finanszírozásában indított a Szeretgomot kiadó cég ellen egy 2008-as újságcikk miatt, 2009 őszén.</p>

A 2008-as cikkben a nyergesújfalui - a Holcim beruházás befolyásolásának szándékával megvásárolt - külterületi ingatlan és a balatonszepezdi Hell tábor cseréjevel foglalkoztunk. Meggyes azt sérelmezte, hogy a cikk szerint ezzel az ingatlanügylettel ő "elárulta" a korábban a beruházás megakadályozása érdekében népszavazó esztergomi embereket. A Győri Ítélőtábla indoklásában kifejti, hogy az ingatlancseréve Esztergom Város Önkormányzata valóban elvesztette azokat a jogosítványokat, amelyeket egy ingatlan tulajdonosa a szomszéd ingatlanokkal kapcsolatban bír (fellebbezési jog, kártérítési igény), így az ezzel kapcsolatos állítások a valóságnak megfeleltek.

Meggyesnek 45 ezer forint illetéket az állam felé, 150 ezer forint perköltséget pedig az alperes részére kell megfizetnie 15 napon belül.

Ez a per is egyike volt azon eljárásoknak, melyekre vonatkozó ügyvédi megbízásokat Tétényi Éva ez év januárjában vissza kívánta vonatni a képviselőtestülettel. Mint ismeretes, akkor ezt a Fidesz frakció Steindl Balázs előterjesztése nyomán megakadályozta. Az indok az volt, hogy ezen perek nélkül az önkormányzat működése veszélybe kerülne.

(forrás)