Kiírták a pályázatot az M10-es első szakaszára
Gazdaság
2011. aug. 9.

<p>A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta a pályázatot az M10 gyorsforgalmi út Budapest-Kesztölc közötti szakasz 2x2 sávos autóútként történő előkészítéséhez kapcsolódó környezetvédelmi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentumok elkészítésére - közölte a társaság.</p>

A feladat a jogerős és végrehajtható környezetvédelmi engedély megszerzése, és a közúti biztonsági hatásvizsgálat elkészítése. Az M10 gyorsforgalmi út Budapest-Kesztölc közötti szakaszát 2x2 sávos kialakítással kell tervezni. A tervezendő szakasz hossza - a nyomvonal-változatoktól függően - mintegy 23 kilométer.

A kezdőpontja Budapesten, az M0 csomóponti rendszere (a tervezett ürömi körforgalmi csomópont), a végpontja pedig a 117. jelű út kesztölci, ugyancsak tervezett csomópontja. A terveket több nyomvonal-változatra is el kell készíteni. A tervezés során nagyobb műtárgyak (viadukt, alagút) tervezése is szükségessé válhat.

A környezetvédelmi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentumok között a tervezőnek el kell készítenie az előzetes konzultációs dokumentációt, a Natura 2000 hatásbecslés dokumentációját és környezeti hatástanulmányt is. Ugyancsak a tervező feladata a műszaki tanulmányterv, a területrendezési terv-tanulmány, a kormányrendeletben történő nyomvonal kihirdetéséhez szükséges dokumentáció, valamint a közúti biztonsági hatásvizsgálat elkészítése is.

Az ajánlattételi határidő szeptember 28. Az eredményhirdetés tervezett időpontja október 27., míg a szerződéskötésé november 7.

(forrás)