Tétényi Éva: ilyen csak Abszurdisztánban lehetséges
Közélet
2011. máj. 19.

<p>A 18 órára összehívott képviselőtestületi ülés előtt egy órával Tétényi Éva sajtótájékoztatót tartott, melyen bejelentette: az április 12-én a Fidesz frakció által alkotmányellenesen elfogadott rendeleteket semmisnek tekinti. A polgármester nem adja a nevét és nem kíván asszisztálni a kormányhivatal által összehívott testületi üléshez és lemondásra szólította fel a képviselőket.</p>

A polgármester asszony azzal kezdte, hogy összefoglalta az elmúlt 7 hónap eseményeit a megjelent tömegnek és a sajtó képviselőinek, majd bejelentette, hogy a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 38. §-ban megjelölt lehetőséggel élve nem vezeti le a képviselőtestületi ülést. Mint fogalmazott: nem akadályoztatást jelent be, hanem hű kíván maradni az esküjéhez, melyben az alkotmány és a törvényesség betartását vállalta és bár minden felelősséget vállal, de akár törvényesen, akár polgári engedetlenséget hirdetve nem vezeti le az összehívott testületi ülést, amelyen egyébként nem szerepel napirendi pontként az alkotmányellenesen elfogadott rendeletek visszavonása.

A Hír TV kérdésére válaszolva Tétényi elmondta, hogy a 60 napirendi pont között nagyon sok olyan "hirtelen sürgőssé vált" kérdés van, amelyről a testületnek már 3-4 alkalommal lett volna lehetősége szavazni, csak épp a Fidesz frakció nem volt hajlandó napirenden tartani azokat.

Bővebben az Esztergom Live-on olvasható tudósítás.

(forrás)