Egy gyilkosság margójára
Közélet
2011. márc. 21.

<p>A Hídlap 2011.03.19–i számában a kultúra rovatban megjelent <strong>„Gyilkosság a hegyen” </strong>című írás véleményem szerint a legnagyobb aljasság amivel politikai ellenfelünket lejárathatjuk. M1S és strómanjai nehogy túltaktikázzák magukat, mert a Gábor Zsazsának tulajdonított mondás szerint a <strong>népszerűséghez</strong> az kell, hogy beszéljenek rólunk. Mindegy hogy mit mondanak, nem baj ha negatív is, csak benne legyünk a köztudatban.</p>

Az 1933-as gyilkosságban semmi rendkívüli aktuális nincs ahhoz, hogy 78 év múlva felemlegessük. Nincs kerek évforduló, még a hónap sem egyezik és a mai világban is évente több ilyen gyilkosság történik, sajnos (valaki alkoholos állapotban nem bír magával, nem jól méri fel tette súlyát). Akkor mi lehet az aktualitása? Természetesen a Stámusz név. Egészen véletlenül Esztergom város egyik képviselőjét Stámusznak hívják, s nem a Fideszes többséghez tartozik. Az se baj hogy a 2 személy között vérrokonság nincs, lényeg, hogy a köztudatban a gyilkos társuljon a Stámusz névhez.

Stámusz Andrea szeretne tenni a város polgáraiért pl: Búbánati autóbusz járat, szemétdíj csökkentése. Szeretne tisztán látni abban hogyan költötte el az előző városvezetés az adófizetők és a hitelezők forintjait, és így néha kénytelen M1S-ék számára kényesnek tűnő kérdéseket feltenni. Ez úgy tűnik nagyon nem tetszik nekik, így mehet a parancs: "gyorsan ássunk elő valamit a múltjáról, csak van a szekrényben 1 csontváz".

Számomra csupán megmosolyogtató lenne, hogy csak ennyit sikerült találni, ha nem tudnám, hogy van Stámusz Andreának 2 gyereke, akiket igencsak megviselheti lelkileg az ügy: szégyellni való lehet az osztálytársak előtt, hiszen mindenki kényes a család hírnevére és ez az ami már nagyon szomorú! Ez a hátbatámadás. Ugyanis ha rólam van szó kibírom, de mikor már a gyerekem sérülhet elgondolkodom megéri-e?

Lehet hogy igazak a városi pletykák (amit eddig nem hittem), hogy Batyiknét sikerült úgy megfélemlíteni, hogy lemondott az alpolgármesteri címről???

Stámusz Andreának kitartást kívánok a karaktergyilkossági kísérlet ellenére. Ez a karaktergyilkosság nem pedig az amit m1s nyilatkozik úton útfélen a médiában! Csak remélni merem, hogy a következőkben tisztább eszközökkel operáló, a közéletet élet-halál harc helyett valódi együttműködésnek felfogó hon- és városatyákat választhatunk magunknak.

(forrás)