Részvét nélkül
Közélet
2011. márc. 11.

<p>Információink szerint a múlt heti testületi ülés zárt részén szavaztak a képviselők arról, hogy ezen a héten néma felállással emlékezzenek-e meg a nemrég elhunyt Brunszkó Antalról, aki Esztergomot vezette a 70-es és 80-as években. Múlt héten a Fidesz frakció egyhangúlag úgy szavazott, hogy nem tisztelik meg ezzel az elhunyt tanácselnök emlékét.</p>

Az eheti testületi ülés nyílt részének végén Tétényi Éva ennek ellenére néma felállásra hívta fel a képviselő-testület azon tagjait, akikbe szorult annyi emberiesség, hogy mégis megtisztelik ennyivel a volt városvezető emlékét. A nyilvánosság előtt a Fidesz frakció tagjai nem mertek ülve maradni. Az aktus után azonban Meggyes Tamás ismét emelt hangon kérte számon Tétényit: azzal vádolta a polgármestert, hogy a volt városvezetőre való megemlékezéssel ismét törvénysértést követett el.

A Brunszkó Antal nevéhez fűződő időszakban Esztergom lakossága először érte el a 30 ezer főt, új középiskolák és általános iskolák épültek, ugyanakkor ekkor tűnt el a Hévíz városrész régi arculata és épültek fel az új, "modern" belváros épületei. Az ő idején merült fel először a szigeten építendő fürdő, illetve a bánomi áttörés terve, az akkor készült tervek voltak az alapjai a 2000 után Gyarapodás Programjaként elnevezett városi koncepciónak.

(forrás)