A Petróczy-féle fogadóóráról képekben
Közélet
2011. jan. 27.

<p>Mint ismeretes, Petróczy Gyula (független, Fidesz támgatással) képviselő is megtartotta fogadóóráját a Városházán. Az eseményen Wiesztné Bádi Krisztina petíciót kívánt átadni, mely alkalommal én is bementem vele a helyiségbe.</p>

Még a bemenetel előtt feltűnt az új szabály, hogy egyszerre csak egy embert engedtek be a szobába. Ráadásul mindemellett odabent még egy polgárőr is vigyázott a rendre, bár továbbra sem értem, miért volt erre szükség. Jelen volt még egy jegyzőkönyvvezető is is, aki ha jól tudom nem városházi alkalmazott volt.

 

 

Na, ez itt az érdekes pillanat. Petróczy meglátva az választópolgárt, egyből közölte, hogy az elhangzott beszélgetést rögzíteni fogja. És már nyomott is rá a diktafon gombjára.

 

Még a bemutatkozás is csak ezután jöhetett...

 

 

 

A később a lakcímek hiánya miatt szabálytalannak tartott petíciók átadása. Azért a bizalmatlanság, mert Petróczy szerint így nem lehet biztos benne, hogy az összes aláíró a saját körzetéből való.

 

 

Petróczy már sok levelet kapott Wiesztnétől, amit szóvá is tett, meg azt is, amit a Szeretgomra írt. Rögtön azt is elmondta, hogy ő egyébként nem is olvassa ám a Szeretgomot. Wiesztné röviden ismertette a petíció lényegét, amit 260 aláírással kívánt átadni. Elmondta, hogy az aláírók nevében kérné, hogy a képviselő mihamarabb tartson fogadóórát a körzetében, lehetőleg este 6 óra körüli időpontban. Petróczy megértette, és rávágta, hogy rendben, ez az ami biztosan nem így lesz. Kifejtette, hogy a Wiesztné által írt nyílt levélben nem tekintette őt magát képviselőjének, ezért ezt ő innentől kezdve fenntartja, ezért nem óhajt együttműködni Wiesztnével.

Eztután ki is jöttem. Ha esetleg rosszul emlékeznék valamire, akkor csak nyugodtan kérdezzék meg a képviselőt, mi hogy történt, ő ugyanis HANGFELVÉTELT KÉSZÍT SAJÁT FOGADÓÓRÁJÁRÓL! Kedves olvasók! Vannak itt bizonyára más városokból is, vagy esetleg jogvágzett emberek. Mik a tapasztalataitok? Más városokban is diktafonnal tartják a fogadóórát úgy, hogy egyébként ott van a képviselő mellett valaki, aki felírja a kérdéseket (meg ki tudja még mit)? Normális városokban is így megy? Egyébként az nem úgy van, hogy írásbeli nyilatkozatot kell kérni az érintettektől? És különben is miért ez a hozzáállás? Polgárőri feügyelet, egyszerre egy ember, diktafon, ennyire be vannak gazolva? Képviseleti demokrácia - Esztergom, "Meggyes-frakció"...

(forrás)