A holdon több élet található, mint amennyi közszolgálatiság szorult az esztergomi ETV-be
Közélet
2010. márc. 26.

<p>Az esztergomi ETV ismét fontos feladatot kapott: Valahogy meg kell menteni a Fideszes Meggyes Tamás mára már igen csak megtépázott mundérját.</p>
<p>A feladat nem volt egyszerű, ezért jobb híján maradt a hazugság, a felvett anyag megvágása.</p>
<p>Mivel ezzel a technikával már találkoztunk a Kövér féle lakossági fórum összefoglalójánál, ezért most is készültünk.</p>

Kedves ETV-s hazugság művek!

Bizony nem csak Önök, de mi is felvettük az Önök által készített riportot. Mégpedig két kamerával.


(ETV)

„Demonstrációt tartott szerda este a Jobbik esztergomi szervezete a volt Zsinagóga épülete előtt azért az általuk támadásnak vélt lépés ellen, mely szerint egyes zsidó szerveztek kérésének megfelelően a város nem adott engedélyt számukra az épületben pártrendezvények megtartására."

(Jobbik)

Az Esztergomi Jobbik  tüntetés előtt kiadott  közleményében ez volt olvasható:

„A városvezetés utasítására (akiket zsidó szervezetek kerestek meg) a Várszínház Kft. amely 100%-ban az önkormányzat tulajdona, úgy határozott, hogy a Jobbik semmilyen rendezvényét nem engedélyezi megtartani a technika házában. A zsidó szervezetek tiltakozásával és érvelésével nem értünk egyet, de tiszteletben tartva azt tudomásul vettük. Viszont egy korrekt városvezetés ilyen esetben konzekvensen minden párt rendezvényét megtiltaná az adott épületben legalább a kampányidőszak idejére."

Itt pedig a tüntetés vezér transzparense látható:

(ETV)
„Szerda este alig pár tucat tüntető gyülekezett az egyébként betegség miatt egy későbbi időpontra áthelyezett Polgári est helyszínének otthont adó jelenleg Művelődési házként funkcionáló volt Zsinagóga épülete előtt.

(Jobbik)
A Fidesz honlapján nem az állt, hogy a rendezvény betegség miatt marad el, hanem ez:

„előre nem látható okok miatt elmarad"...

Való igaz, hogy nem voltunk sokan, csak pár tucatnyian, hiszen miután a Fidesz honlapján az volt olvasható, hogy  elmarad a rendezvényük, erről értesítettük is a szimpatizánsainkat a kuruc.info és a barikád.hu oldalakon.

(ETV)

A Jobbik által szervett megmozduláson stábunk felfigyelt egy transzparensre, melyen az ETV-t és a szintén esztergomi szerkesztőséggel működő Hídlapot kritizálják, mely szerint a Jobbik helyi szervezete nem kapott lehetőséget a médiumokban való szereplésre, kérdésünkre válaszolva azonban elmondta: ″Most van egy ilyen úgynevezett kedvezményes hirdetési lehetőség, nem tudom, hogy minden pártnak van-e, mert ugye mi más pártokkal nem foglalkozunk, minket megkerestek, de egy szó mint száz, élünk a lehetőséggel.″

(Jobbik)

Volt ott több ilyen transzparens is.
És íme a teljes és helyes mondat: „Most van egy ilyen úgynevezett kedvezményes hirdetési lehetőség, nem tudom, hogy minden pártnak van-e, mert ugye mi más pártokkal nem foglalkozunk, minket megkerestek, de egy szó mint száz, élnénk a lehetőséggel, de már a harmadik verziót dobják vissza″

(ETV)

Zentai Plajner Zsoltot Király András volt Jobbikos szóvivő esetéről kérdeztük, aki egy érdekes hasonlattal válaszolt.
A Jobbik Esztergomi Szervezetének elnöke elmondta: „A meleg dologra gondolom, nem kell válaszolnom, mert ebben az országban mindig minket vádolnak azzal, hogy mi vagyunk azok, akik homofóbok vagyunk, holott erről ugye szó nincs. Gondolom az Önöknek sem jelent semmiféle problémát, hogy valaki ilyen felvonuláson, mint az állatkertben, már elnézést, az állatkertben is szoktak az emberek odaállni mindenféle állatok mellé."

(Jobbik)

Íme a teljes mondat: „A meleg dologra gondolom, nem kell válaszolnom, mert ebben az országban mindig minket vádolnak azzal, hogy mi vagyunk azok, akik homofóbok vagyunk, holott erről ugye szó nincs. Gondolom az Önöknek sem jelent semmiféle problémát, hogy valaki ilyen felvonuláson, mint az állatkertben, már elnézést, az állatkertben is szoktak az emberek odaállni mindenféle állatok mellé, épületek mellé is oda szoktak állni és gondolom híres emberek mellé is azért állnak mert valamiért ez érdekességet képez, valószínűleg Ő ilyen megfontolásból állt oda."

Tisztelt ETV!

Továbbra is fenntartom azon véleményem, hogy szükség van egy jól működő pártatlan közszolgálati városi televízióra. De egy ilyen TV-ben, Önöknek bizony nincsen helye!

Mert az, aki tudatosan megváltoztatja, a felvett anyagot, majd azt megvágva, annak mondandóját teljesen másképp tárja a mit sem sejtő nézők elé, az nem riporter, nem szerkesztő csupán egy rezsim szerencsétlen kiszolgálója. Az ilyen embereknek pedig  nincs helye a közszolgálati médiában!
De, hogy ne érje Önöket váratlanul, már most jelzem, hogy közeleg az Ősz.

 

A cenzúrázott anyag itt látható:
http://www.youtube.com/user/esztergomjobbik

Az eredeti anyag pedig itt:
http://www.youtube.com/watch?v=vnujVEqRk10&feature=player_embedded

 

Zentai Plajner Zsolt
Az esztergomi Jobbik elnöke

 

(forrás)