Diktatórikus eszközök Esztergomban. Ez a Fidesz kormányzati modellje?
Közélet
2010. jan. 22.

<p>Esztergom fideszes polgármestere a demokrácia paródiájává változtatja a képviselőtestületi üléseket. Az MDF tiltakozik a kisebbségi vélemények diktatórikus elhallgattatása miatt.</p>

2010. január 21-én Meggyes Tamás esztergomi polgármester fideszes többsége segítségével, két MVMP-s képviselő támogatásával, a napirend megszavazásakor elfogadtatta, hogy az esztergomi képviselőtestület rendes ülésén az összes nyílt napirendi pontról vita nélkül szavazzon a testület. Továbbá levette a napirendről az „interpellációk és kérdések" napirendi pontot. A polgármester elmondta, hogy a választásokig ezt minden testületi ülésen meg fogja tenni.

Meggyes Tamás ezzel az intézkedéssel megakadályozta, hogy a képviselők a város nyilvánossága előtt érdemben kifejthessék véleményüket az egyes napirendi pontokról, továbbá kérdéseket tehessenek fel a vitatott, a város polgárait érdeklő vagy sértő ügyekkel kapcsolatban.

A polgármester szerint Esztergom a Fidesz kormányzati modellje. Felmerül a kérdés: a Fidesz kormányzati szerepre jutása esetén valóban ilyen antidemokratikus módon óhajt kormányozni?

Dr. Jónás László, önkormányzati képviselő,
az MDF Fórum esztergomi elnöke

Kinál Katalin, önkormányzati képviselő

2010-01-22, MDF Sajtó

 


Jónás László a Klubrádió műsorában: http://www.klubradio.hu/data/files/jonas_laszlo_esztergomi_botrany.mp3

Jónás László at ATV-n: http://atv.hu/cikk/20100125_nincs_vita_esztergomban

(forrás)