Rosszul végződött az év a városi cégbirodalomnak
Közélet
2010. jan. 1.

<p>Az APEH feketelistáján zárta az évet Esztergom város vagyonkezelő holdingja a Strigonium Zrt.</p>

Az elmúlt évben folyamatosan a közművek és adóhatóság felé történő tartozásokkal küszködő Aquasziget mellett a városi vagyont kezelő Strigonium Zrt is felkerült az adóhatóság  végrehajtás alatt álló alanyait tartalmazó feketelistájára.

Történt ez annak ellenére, hogy a Strigonium is részese annak a cégkörnek, akik részt vehetnek a beszállítói tartozásaik faktorálásában, valamit a cégcsoport részvényeit "ingyenesen vagy nagyon kedvező áron" az év közepén még a városlakóknak kívánták értékesíteni, hogy a polgárok is részesedhessenek a nyereségekből.

A nagy "nyereségekből" az év végére a jelek szerint már a köztartozások rendezésére sem futotta a városi cégnek.

Érdekesség, hogy a két nagy céget - az Aquasziget és a Strigonuim Zrt-t - egy és ugyanazon személy, Balogh Zoltán (Meggyes Tamás barátja és volt osztálytársa) vezeti. Az érintett cégvezető nagy szerepet vállalt a Meggyes melletti októberi "szimpátiatüntetés" megszervezésében a városi cégek dolgozóinak finom presszionálásával.

A két cég felügyelőbizottságának tagjai szintén megegyeznek. Az FB tagjai: Nyári Julianna (a városháza belső ellenőre), Lázár Mózes ( volt ogy. képviselő) valamint Mihályi László (képviselő, vállalkozó - a nyáron ő üzemeltethette a mélygarázs nyilvános WC-jét).

A vezető városi vállalkozás mellett egy harmadik esztergomi szereplője van az APEH szégyenlistájának, mégpedig a városi televíziót üzemeltető ETV Kft. Ez a Kft több hónapja küszködik fizetési problémákkal. Információink szerint könyvelésüket a mai napig nem sikerült szabályosan megcsinálni az ezzel megbízott Strigonium Zrt. szakembereinek.

 

(forrás)