Balogh Zoltán válasza
Közélet
2009. okt. 7.

<p>Spontán kiállás szerveződik fizetett alattvalók kötelező részvételével...címmel jelent meg levelem a szeretgom .hu-n 2009. október 06-án délután. A levél megjelentetése újabb gondolatokat vettet fel bennem a portál működésével kapcsolatosan, melyen az információk sorozatosan csak egyfajta megvilágításban jelennek meg.</p>

Kérdéseim:

  • Mire alapozva hozza nyilvánosságra egy cég belső levelezését bármely sajtóorgánum?
  • Miért kelti azt a látszatot, hogy egy szűk körnek elküldött levél több száz kolléga számára jelent kötelező érvényű elvárást
  • Miért baj az, ha egy ember szót emel egy társa érdekében, aki jelesül több évtizede a barátja?

A levél kapcsán néhány ember - hangsúlyozom néhány ember - heves gondolatváltásba keveredett, mely ugyan már nem írható a levelet a portál szerkesztőihez eljuttató személy számlájára, de mivel Ő is folyamatosan részese ennek a gondolatváltásnak mégsem tekinthetjük őt kívülállónak.

A hozzászólások az esztergomi közélet rothadásáról a városvezetés kádári módszereiről írnak. Itt jött el az a pillanat, hogy megkérjem Önöket, fejezzék be! Fejezzék be a sorozatos negatív híradást, a gyalázkodást, pocskondiázást, hiszen a demokrácia nem csak a folyamatos kritizálásról, hanem az eredmények elismeréséről is szól! A kritika csak akkor ér valamit, ha építő jellegű, s megoldási javaslatot is tesz. Felháborodásom jogos, hisz nem csak cégvezető vagyok, aki rálát Esztergom város mindennapjaira, s ismeri a képviselő testület működését, a város polgármesterének vezetési módszereit, hanem dorogi önkormányzati képviselőként ismerem a szomszéd vár - Dorog - képviselő testületének működését is, s Dorog város polgármesterének diktatórikus vezetési stílusát is. Igen, diktatórikus módszereit is, mely ellen már saját emberei - bizottsági elnöke - is szót emel. De természetesen ez nem kap sajtónyilvánosságot sem az Önök oldalán, sem a megyei - és országos lapok hasábjain. Hála Önöknek a sajtó tele van Esztergommal, miközben ide néhány kilométerre nem, hogy kádári-, hanem a legrosszabb kommunista diktatúra képei vélnek elősejleni. Jártak Önök már dorogi képviselő testületi ülésen? Javaslom, tegyék meg egyszer! Miért is? Mert egy-egy ülés 15-20 percet vesz igénybe, melyen 20-30 napirend kerül tárgyalásra. Önök szerint ezen idő alatt, ennyi téma megtárgyalható? Vagy nézzük meg a bizottságok összetételét, s az elnökök személyét? Aztán kérem, hogy vessük azt össze az esztergomival? Na, most akkor mi is a baj a demokráciával Esztergomban? Igen a demokráciával, hisz Önök az esztergomi ellenzék szócsöveként jelennek meg, s nyilvánosságot biztosítanak a képviselőhöz méltatlan tevékenységüknek. S ez az, amiben én nem kívánok részt venni! Az önkormányzati képviselőhöz méltatlan eszközök alkalmazást elítélem, sem én, sem az un. ellenzéki (megjegyzem több civilszervezeti tag is van ezen személyek közt) képviselőtársaim nem vagyunk hajlandók erre a szintre süllyedni. Ezért egyet tudok csak tenni: Kiállok Meggyes Tamás mellett, s megkérek mindenkit, hogy tartson velem október 16-án! Bízom benne, hogy a közélet egyszer még tiszta lehet, de ebben kérem az Önök hathatós közreműködést is!

Üdvüzlettel, Balogh Zoltán

 

(Annyit tennék csak hozzá a levélhez, hogy az e-mailt senki sem juttatta el a "portál szerkesztőihez", lévén a cikket az "Angyal" nevű felhasználó tette fel a Szeretgomra. Cs.J.)

(forrás)