Aláírásgyűjtéssel távolítanák el a polgármestert
Közélet
2009. jún. 16.

<p><span id="article_lead" style="font-size: 12px; color: #404040; font-family: Arial; font-weight: bold;">Aláírásgyűjtésbe kezdtek a helyiek a Borsod megyei Szalaszenden, hogy lemondassák polgármesterüket, mert elmondásuk szerint elégedetlenek a munkájával, és két ember garázdasággal is megvádolta.</span></p>

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=275298

 

Mióta aláírta a polgármester lemondatásáról szóló ívet, nem hordják neki az ebédet - mondta a szalaszendi Csehi István a Független Hírügynökségnek. A polgármester indoklása szerint azért, mert nem kötelességük kiszállítani, ráadásul a férfinak autója is van.

Csehi István azt állítja, sokan félnek a polgármestertől. Egy hónappal ezelőtt egy férfi vádolta azzal, hogy megverte. Legújabban a szomszédos község, Fulókércs polgármestere, Zoltai László számolt be róla, hogy a szalaszendi polgármester megrángatta és megfenyegette őt. Ezért feljelentést is tett a rendőrségen garázdaság miatt.

A szalaszendi polgármester tagadja a vádakat. Az aláírásgyűjtés miatt sem aggódik. Az összegyűlt száz aláírás kevés ahhoz, hogy lemondjon a testület, és vele együtt a polgármester - nyilatkozta Verpecz István, Szalaszend polgármestere a Független Hírügynökségnek.

(forrás)