Az MDF-nek gyűjt a Fidesz tagja Esztergomban?
Közélet
2009. ápr. 20.

<p>A jelek szerint Pataki István, esztergom-kertvárosi részönkormányzati képviselője egy SMS-t küldött ma Jónás Lászlónak és Kínál Katalinnak - az önkormányzat két MDF által delegált tagjának, melyben 8 darab kopogtatócédulát ígért egy bizonyos esztergomi címen.</p>

Az SMS-eket a magát roppantul "ügyesen" álcázó küldő álnéven írta alá, és visszahívásra a telefont sem vette fel, de a képviselők nem gondoltak rosszra és kimentek a megadott címre, ahol azzal szembesültek, hogy a lakók már leadták a céduláikat a Jobbiknak, és az SMS-ben szereplő név sem volt számukra ismerős.

Jónás László ekkor megpróbálta újra felhívni a telefonszámot, fel is vették, majd a hívó bemutatkozása után azonnal bontották a vonalat. A politikus azonban nem adta fel, egy másik vezetékes számról újra hívta a számot, és ekkor - elhagyván a bemutatkozást - hamar kiderült, hogy a telefon másik oldalán Pataki István, a Fidesz tagja és helyi aktivistája beszél.

A történet erkölcsi tanúságát (sánta kutya, hazug ember) nem tisztünk levonni. Ugyanakkor itt szeretnénk felhívni a Fidesz MPSZ figyelmét arra a tényre, hogy egy pártot nem csak az járathat le, akit végül kizárnak - de az is, akit nem zárnak ki, akitől nem határolódnak el.

(forrás)