Komárom egymilliárd forintból fejlődhet
Közélet
2009. márc. 27.

<p>Több mint egymilliárd forintos beruházásba kezdhet városközpontjának fejlesztésére Komárom, miután támogatást nyert a közép-dunántúli régió pályázatán - közölte a régió fejlesztési tanácsának elnöke kedden sajtótájékoztatón, Komáromban.</p>

Pál Béla hozzátette: Komárom-Esztergom megyéből városközpont kialakítására Tát 98 millió, Bábolna pedig 79 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert.

A tanács elnökének tájékoztatása szerint a 10 ezer és 20 ezer fős városok közül a közép-dunántúli régióban Komáromon kívül Tapolca és Balatonfüred kapott támogatást.

Zatykó János, Komárom polgármestere elmondta, hogy a beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésfejlesztésre és a kulturális vonzerő erősítésére. A munkálatokhoz Komárom 810 millió forintos támogatás mellett 300 milliós önrésszel járul hozzá.

Felújítják a Jókai mozit és korzót alakítanak ki, s négy ingatlan összenyitásával közösségi központot hoznak létre. A fejlesztés része energiatakarékos közvilágítás kialakítása, új utcabútorok beszerzése és a parkok rendbetétele is.

A pályázat első fordulója után a városnak hat hónapja van a tervdokumentációk és az engedélyek beszerzésére, ezután kerülhet sor a szerződéskötésre.

(forrás)