Februári moziműsor
Kultúra
2009. jan. 31.

<p>Az utolsó pillanatban változás történt a februári esztergomi moziműsorban. Február 12-18-a között vetítik a Márai Sándor életéről szóló Az Emigráns című magyar filmet. Február 16-án pedig a film főszereplője, Bács Ferenc lesz a városi könyvtár vendége.</p>

Kaméleon

1. - 4., 17:00 és 19:00

Színes, magyar thriller, 102 perc
Rendezte: Goda Krisztina
Főszereplő: Hámori Gabriella, Thrill Zsolt, Nagy Ervin, Csányi Sándor, Kulka János

Madagaszkár 2

5. - 11., 17:00, 12. - 15., 17:00, 16.-18.: 19:00

Színes, szinkronizált amerikai animációs film, 89 perc
Rendezte: Eric Darnell, Tom McGrath

Csereüvegek

5. - 11., 19:00

Színes, feliratos cseh vígjáték, 100 perc
Rendezte: Jan Sverák
Főszereplő: Zdenek Sverák, Alena Vránová, Daniela Kolárová

Az Emigráns – Minden másképp van

12.-15. 19:00, 16.-18. 17:00

MÁRAI SÁNDOR EMLÉKÉRE!
Színes, magyar dráma, 100 perc
Rendezte: Dárday István, Szalai Györgyi
Főszereplő: Bács Ferenc, Gyöngyössy Katalin, Balsai Mónika

Cincin lovag

19.-25. 17:00, 21.-22. 15:00

Színes, szinkronizált amerikai animációs film, 87 perc
Rendezte: Sam Fell, Robert Stevenhagen

Control

19. - 25. 19:00

Fekete-fehér, feliratos amerikai életrajzi dráma, 122 perc
Rendezte: Anton Corbijn
Főszereplő: Sam Riley, Samantha Morton

Mongol

26-01., 17:00, 02-04. 19:00

Színes, feliratos mongol történelmi dráma, 126 perc
Rendezte: Sergei Bodrov
Főszereplő: Tadanobu Asano, Aliya, Tegen Ao, Ying Bai

Slumdog Millionaire – Gettó milliomos

26-01., 19:00, március 02-04., 17:00

10 OSCAR-JELÖLÉS 2009!
Színes, feliratos angol-amerikai romantikus dráma, 120 perc
Rendezte: Danny Boyle
Főszereplő: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla

Jegyárak:


- Általános jegyár: 600 forint
- Hétfőnként diákigazolvánnyal a belépő kedvezményesen 450 forint!
- Szerdánként valamennyi előadásra a jegyár kedvezményesen 450ft!

Kaméleon — Farkas Gábor a foglalkozását tekintve szélhámos. Magányos, csúnyácska nőket hálóz be, szerelmet ígér, majd megcsapolja a bankszámlájukat. De egy nap elege lesz a piti ügyekből, igazi kihívásra vágyik. Így találkozik Hannával, a gazdag és szép balerinával.

Madagaszkár 2 — A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami még akár be is válhat. A pingvinek katonás precizitással helyrepofoztak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia a levegőbe emelkedik, hogy eljussanak Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal.

Csereüvegek — A 65 éves irodalomtanár, Josef Tkaloun nehezen találja már a hangot a tinédzserek új generációjával. Ezért visszavonul a tanítástól, viszont ahhoz még fiatalnak tartja magát, hogy ne dolgozzon. A felesége nehezen éli meg, hogy a férje jobban érzi magát házon kívül: úgy érzi, hogy a házasságuk zátonyra fut.

Az emigráns – Minden másképp van — Az emigrációs létet önként vállaló Márai Sándor és felesége utolsó éveinek története, amely az összetartozás, az együtt leélt élet emlékeiből és az író utolsó pillanatáig tartó gondolkodásának, az alkotás természetrajzának mozaikjaiból épül fel.

Cincin lovag — A bátor és derék egér, Cincin egyszerűen túl nagy lélek az ő kicsike világában. Noha aprócska, állandóan köhécsel és komikusan nagy fülek jutottak neki, Cincin úgy hiszi, hogy neki olyan sors rendeltetett, amelyet az általa olyannyira imádott lovagmesékben szokás megénekelni.

Control — Idén huszonnyolc éve, hogy Ian Curtis az amerikai turnéjuk előestéjén egy üveg viszki mellett felakasztotta magát a szárítón. Kurt Cobain és Jim Morrisson mellett ő lett a kultrock legnagyobb mártírja, akinek szuicid karizmáján semmit nem fogott az idő.

Mongol — Temudgin története a XII. századból aligha cseng ismerősen, hiszen amikor megismerte és félni is megtanulta nevét a világ, akkor már Dzsingisz kánként emlegették.

Slumdog Millionaire – Gettó milliomos — Eljön az igazság pillanata India legnépszerűbb televíziós vetélkedője, a Legyen Ön is milliomos! forgatásán. A stúdióban ülő közönség és a rá világító reflektorok előtt a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Maliknak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, ami még elválasztja őt a húszmillió rúpiás főnyereménytől. A show házigazdája, Prem Kumar nem szimpatizál fiatal játékosával. Nem szereti, ha elveszik előle a reflektorfényt, különösen, ha ezt szintén egy utcáról felemelkedett ember teszi. Miután kialszanak a fények és véget ér a show, a rendőrség várja odakint a fiút, mert egyszerűen nem hiszik el neki, hogy tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják.

(forrás)