Esztergom Port - vége?
2008. dec. 3.

<p>A legutóbbi testületi ülésre készült előterjesztés tanúsága szerint végelszámolás lehet a város kikötőcégének sorsa.</p>

A Meggyes Tamás által jegyzett előterjesztés szövegéből idézünk:

Az Esztergom Port Kft. (2500 Esztergom, Deák Ferenc utca 4., képviseli: ifj. Varga István) három éves tevékenységét áttekintve arra a megállapításra jutottam, hogy az Esztergom Port Kft. a hozzáfűzött reményeket nem váltotta be, az üzleti terveit nem tudta tartani, nyereséget nem termelt, illetve az ügyvezetővel történő többszöri tárgyalás során a cég végelszámolása is felmerült, amely kezdeményezésre a kisebbségi tulajdonos pozitív választ mind a mai napig nem adott.

Tekintettel arra, hogy az Esztergom Port Kft. kérelmére 2005. december 12-én Esztergom Város Önkormányzata nevében a 16287 és a 16349/3 hrsz-ú ingatlanok kikötő építés és üzemeltetés céljára történő használatához az ingatlanok Duna-parti telekhatárától számított 20 méteres sávjában a tulajdonosi hozzájárulást megadtam, javaslom, hogy Esztergom Város Önkormányzata a fenti nyilatkozatomat utólagosan hagyja jóvá, illetve a jóváhagyott hozzájárulást az érdekmúlás, illetve az elmaradt hasznok miatt egyben vonja is vissza.

Más furcsaságok is vannak a kft körül. A cégben kisebbségi, de jelentős tulajdonnal rendelkező, lichtensteini tulajdonossal bíró Magyar Kikötő és Hajózási Rt. évekkel nevet (Rt -> Zrt) és telephelyet változtatott, mely változtatás a mai napig nem került átvezetésre az Esztergom Port Kft cégnyilvántartási bejegyzésében, holott mindkét cégnek ugyanaz a magánszemély az ügyvezetője. A cégnyilvántartás szerint a Port Kft. felügyelőbizottsági tagjainak megbízatása 2007. május 31-én lejárt - a bizottság tagja volt a Mahart Passnave Kft. kikötőjének elbontásában aktívan részt vevő dr. Kolumbán György képviselő is.

Előzmények: http://www.mahartpassnave.hu/webset32.cg i?MAHART@@HU@@132@@GOOGLEBOT

(forrás)