Elhatárolódás közszereplők elleni erőszakos cselekedetektől
2008. máj. 29.

<p>Horányi László az alábbi elhatárolódást kérő előterjesztést terjesztette be a május 29-i képviselőtestületi ülésre.</p>

Tisztelt Képviselő-testület!

Közéleti szerepvállalásaink, tevékenységeink olyan időszakra esnek, mikor már-már mindennapossá válnak a nemtelen sárdobálások, parttalan rágalomhalmazoktól hemzsegő, a becsületsértés kategóriáit többszörösen kimerítő pocskondiázások, uszítások, fenyegetőzések.

A jelenséget nagymértékben tápláló, gyűlölettel fűszerezett harcikedv azonban sajnos fokozódik.

Az internetes portálokon, sok esetben kifejezetten tragikomikus „felhomályosító” monológok és dialógok hirdetik az emberi „fantázia” határtalanságát.

Furcsa porral tömött borítékok landolnak egy-egy közszereplő postaládájában.

Molotovkoktélok, benzines palackok csapódnak politikus otthonok udvarain, ablakpárkányain.

A „lentnél van még lejjebb” igazsága közvetlen környezetünkben is bizonyságot nyert. A közelmúltban ismeretlen elkövetők felgyújtották Esztergom Város polgármesterének házát és szolgálati gépkocsiját. Ez a megdöbbentő, nehezen minősíthető esemény ki kell mondassa velünk: Eddig és ne tovább!

Úgy érzem nekünk, esztergomi képviselőknek pártállástól, életfilozófiától, társadalmi szemlélettől függetlenül, egyhangú szavazásunkkal kell kifejezésre juttatnunk: Elítéljük, határozottan elutasítjuk, elfogadhatatlannak tartjuk az efféle cselekedeteket. Ez az ÚT ZSÁKUTCA, nem UTCA!

Mottó: kell, hogy az Úr áldja, védje, aki azt énekli: Béke

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy fogadja el az alábbi határozati javaslatot:

…./2008.(V. 29.) esztergomi öh.

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elítéli, határozottan elutasítja, elfogadhatatlannak tartja a közélet és a közszereplők ellen irányuló erőszakos, lejárató cselekedeteket, mindennemű atrocitást.

Felelős: Meggyes Tamás polgármester
Határidő: azonnal

Esztergom, 2008. május …

Előterjesztő: Horányi László képviselő

(forrás)