Júniusi moziműsor
2008. máj. 17.

<p>A júniusi esztergomi moziműsor, benne a nyár legnagyobb sikerfilmjeivel és animációs filmekkel!</p>

05-11., 17h
05-én 19h is
Eszter hagyatéka
06-11., 19hVérző olaj (OSCAR díj!)
12-15., 17hÉletek éneke
12-18., 19h
16-18., 17h is
Katyn
19-25., 17hLucky Luke – Irány a Vadnyugat!
19-25., 19hAz utolsó óra
26-02., 17hA Napkirálynő
26-02., 19h
28-29., 15h is
Indiana Jones és kristálykoponya királysága
03-09., 17hElah völgyében
03-09., 19hA Vasember

Jegyárak:

  • Általános jegyár: 500 forint
  • Hétfőnként diákigazolvánnyal a belépő kedvezményesen 350 forint!
  • Szerdánként valamennyi előadásra a jegyár kedvezményesen 350ft!
  • A Fesztergom 2008 idején karszalaggal a Lucky Luke vetítések ingyenesen, az Utolsó óra előadásai 300ft-os, kedvezményes áron látogathatók!

Eszter hagyatéka

Eszter (Nagy-Kálózy Eszter), a hamvaiban is szép úrinő nem vár sokat az élettől, hisz élete valahol véget ért, mikor szerelme, a hűtlen, szélhámos Lajos (Cserhalmi György) nővérét vette el helyette. Lajos táviratozik, hogy húsz év után meglátogatja Eszteréket. Márai-adaptáció.

Vérző olaj

Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) egyszerű bányászból lett milliomos olajmágnás, aki ha szükséges, mindenen és mindenkin átgázol, hogy elérje célját. Most mégis emberére akadt egy prédikátor, az ifjú Eli Sunday (Paul Dano) személyében. Oscar-díj 2008!

Életek éneke

Egy faluban, valahol Románia közepén néhány ember állja körbe a 76 éves korában meghalt híres magyar cigányzenész hegedűs sírját. A mester utóda, Jámbor István, becenevén „Dumnezeu” (Isten), aki a csávási banda vezetője. A zene mindnyájuk életének része, akár a levegő, vagy az étel.

Katyn

Wajda filmje a második világháború alatt történt katyni mészárlás történetét meséli el, amikor a szovjetek több mint tizenötezer elfogott lengyel tisztet és civilt - köztük Wajda édesapját - ölték meg egy erdőben. Az 1940-ben meggyilkolt emberek holttesteit rejtő tömegsírokat a német hadsereg fedezte fel 1943-ban. Oscar-jelölés 2008!

Lucky Luke Irány a Vadnyugat!

Ismert Daltonjaink megszöknek, és módos rablásba kezdenek. Az érkező Lucky Luke elől a zsákmányt sikerült olyan szekérbe elrejteniük, amelyikből több tucat van ugyanazon a helyszínen, ráadásul mind Kaliforniába tart…

Az utolsó óra

Aszály. Éhség. Áradás. Hurrikán. Savas eső. Az esti híradóban a katasztrófákat egymástól független eseményeknek tűnnek. Igaz ez? Vagy egy nagyobb, az egész Földünket érintő rejtvény részei? Ha az utóbbi kérdésre igen a válasz, a megfejtés a jövőnkről szól.

A Napkirálynő

Akhesa hercegnő tizennégy éves, vad és neveletlen: pedig az őt körülvevő felnőttek mindent elkövetnek, hogy hozzátörjék a fáraó udvarának szigorú szokásaihoz. A lány elszökik otthonról, anyjához, Nefretitihez indul az elefántok szigetére, hogy a segítségével, vagy ha kell, egyedül megmentse az országot.

Indiana Jones és kristálykoponya királysága

Sok-sok év várakozás után végre itt van az Indiana Jones-trilógia folyatása, a negyedik rész. Lesz természetesen kalap és ostor is, egzotikus állatok és gyors, egymást lehetetlen helyeken üldöző járművek, fény derül a címbéli kristálykoponya meghökkentő rejtélyére, és még a románc is felüti fejét.

Elah völgyében

Mike Deerfield (Jonathan Tucker) alig tért meg Irakból, mikor nyomtalanul eltűnik. Amikor a fiú apja, Hank Deerfield (Tommy Lee Jones) valamint felesége, Joan (Susan Sarandon) értesülnek a nyugtalanító hírről, a férfi felkerekedik, hogy megtalálja elveszett fiát. Oscar-jelölés 2008!

A Vasember

Tony Stark, a zseniális feltaláló (Robert Downey Jr.) éppen legújabb szuperfegyverét mutatja be, amikor foglyul ejtik, és azt követelik tőle, hogy építsen meg egy minden eddiginél pusztítóbb fegyvert. Tony meg is építi, azonban egy páncélöltözet formájában.

(forrás)