Indul a WWW.ESZTERGOM.TK weboldal
2008. jan. 17.

<p>Esztergom. Több mint ezer éve kiemelkedő szereppel bír országunk és a térség életében. Ezer év, nagyon hosszú idő, mégis kevés volt ahhoz, hogy egy teljes igényű turisztikai adatbázis keletkezzen róla. Mi most megpróbáljuk a lehetetlent.</p>

"Egyszer megpróbáltam emlékezetből lerajzolni a Bazilikát. Végülis látom évek óta, szinte minden nap.

Három kupola, három kereszt, oszlopok. De mennyi? Esztergomiként néha el is felejtjük, milyen jó dolgunk van. A királyvárosban élni, tanulni, dolgozni. Minden nap látni azt a csodát, ami Esztergom.

És vajon mit lát belőle az, aki először látja?

Remélem, a város vendégei ugyanígy rá tudnak majd csodálkozni a szépségére, megérzik az ezer évet, megérzik István királyt... Ez az oldal legfőképp azoknak szól, akik csak látogatóba jöttek Esztergomba. Civil összefogás eredménye, hiánypótló céllal jött létre. Reméljük, hogy az információk megfelelnek egy turista igényeinek, és megkönnyítik a városban való boldogulást."

Ezekkel a sorokkal köszönti új oldalunk a www.esztergom.tk az odatévedő látogatókat. Lapunkon jelenleg 142 látnivaló, üzlet, vendéglátóegység helye van jelölve Esztergom térképén.

Az egyes látnivalókhoz tartozó képek és részletes leírások folyamatosan készülnek.

Amennyiben valaki szeretne elkészíteni egy-egy leírást vagy fotót, esetleg új helyet, látnivalót ajánlana a térképre, az kérem küldjön számomra egy emailt a info@esztergom.tk címre!

(forrás)